Bitcoin Google-zoekvolume daalt naar jaarlijks dieptepunt terwijl memecoins stijgen

610 totale weergaven
Bitcoin Google-zoekvolume daalt naar jaarlijks dieptepunt terwijl memecoins stijgen |

 

De interesse in bitcoin lijkt af te nemen, althans volgens Google-zoekopdrachten. Het zoekvolume naar bitcoin bereikte onlangs het laagste punt van het jaar, een opvallende trend voor een van de grootste en meest gevestigde cryptovaluta.

Terwijl bitcoin zoekopdrachten dalen, zien we een opkomst van memecoins, die steeds meer aandacht trekken.

Google-zoekinteresse voor de term
Google-zoekinteresse voor de term “Bitcoin”. Bron: Google.

Waarom daalt de interesse in bitcoin?

Hoewel bitcoin nog steeds de grootste marktwaarde heeft, lijkt de hype rond de munt te zijn afgenomen. Een mogelijke verklaring is dat investeerders bitcoin inmiddels als een gevestigde waarde beschouwen, waardoor er minder reden is om actief op zoek te gaan naar informatie. De stabilisatie van de koers kan ook bijdragen aan de verminderde online activiteit.

Daarnaast worden alternatieve crypto’s, zoals memecoins, steeds populairder. Deze relatief nieuwe en vaak volatiele digitale valuta trekken vooral speculatieve investeerders aan. Het idee om snel grote winsten te maken, zoals eerder gebeurde met Dogecoin, leidt tot een verschuiving van de aandacht.

De opkomst van memecoins

Memecoins, zoals Dogecoin en Shiba Inu, hebben altijd al een speelse en speculatieve reputatie gehad. Ondanks hun oorsprong als grap, hebben deze munten een toegewijde gemeenschap van aanhangers.

Hun succes is deels te danken aan virale campagnes en steun van invloedrijke figuren, zoals Elon Musk. De stijgende zoekopdrachten naar deze munten laten zien dat nieuwe en ervaren investeerders gefascineerd blijven door hun potentieel.

Wat betekent dit voor de toekomst?

De verschuiving van de aandacht naar memecoins betekent niet dat bitcoin zijn waarde verliest. Het blijft een van de betrouwbaarste activa in de cryptomarkt, vooral voor lange termijn beleggers.

Toch toont de groeiende interesse in alternatieve munten aan dat de cryptowereld voortdurend in beweging is en nieuwe kansen biedt.

xoxo Sophia!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCGoogle

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....