Topanalist onthult wanneer bitcoin gaat stijgen

1204 totale weergaven
|

De pseudonieme analist DonAlt is bullish over bitcoin en verwacht dat de consolidatie van de grootste munt van de markt bijna voorbij is. In een nieuwe analyse wijst hij zelfs een koersniveau aan waarop de inmiddels acht maanden durende consolidatie ten einde kan komen.

Cruciaal koersniveau voor bitcoin

DonAlt gelooft dat bitcoin meer bullish momentum kan pakken als het één cruciaal weerstandsniveau kan breken. Verder merkt hij op dat het voor bitcoin gezond zou zijn als de digitale munt wat eerste weerstanden kan testen voordat het aan hogere koersen begint.

“Als we boven de 65.000 dollar komen wil ik erop wedden dat de eindeloze chop voorbij is. Duikt bitcoin onder de 58.000 dollar dan wacht verdriet”, aldus een duidelijke DonAlt.

Image

Inmiddels lijkt het er voorzichtig op dat bitcoin een einde aan de ellende maakt, want de koers van 65.000 dollar komt in de buurt. Op het moment van schrijven komt bitcoin binnen op 64.000 dollar voor een stijging van 2,02% over de afgelopen 24 uur.

Wat dat betreft lijkt het de goede kant op te vallen voor bitcoin. Al hebben we dat eerder gedacht de afgelopen weken. Vervolgens werd bitcoin keer op keer afgewezen rond de huidige koersniveaus.

Ook focus op Ethereum

Naast bitcoin ligt de focus van DonAlt ook op Ethereum, het grootste smart contract platform van. de markt. Volgens de analist lijkt Ethereum een zogenaamde stijgende driehoek te vormen, wat een bullish omkeerpatroon is.

Om die omkering te realiseren moet Ethereum wel eerst een horizontale weerstand doorbreken.

Image

Daarvoor moet Ethereum boven de 2.720 dollar uitkomen. Op dit moment staat er een koers van 2.518 dollar op de borden, waarmee die horizontale trendlijn dus nog behoorlijk ver van ons verwijderd is.

“Een Ethereum koers van boven de 2.700 dollar is al genoeg. Boven de 2.700 dollar begint Ethereum heel aantrekkelijk te worden. Zelfs 2.500 dollar zou aantrekkelijk kunnen zijn als je heel, heel agressief wil zijn”, zo redeneert de analist over de huidige markt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....