Arkham Intelligence betreedt de markt voor cryptoderivaten

711 totale weergaven
|

 

Blockchain analytics bedrijf Arkham Intelligence heeft aangekondigd dat het in november 2024 een cryptocurrency derivatenbeurs zal lanceren. Volgens een Bloomberg-rapport wil Arkham zich richten op particuliere beleggers en tegelijkertijd concurreren met industriereuzen als Binance en Coinbase.

Onthulling van het nieuwe platform

Arkham Intelligence, bekend om zijn populaire blockchain tracking tools, stapt in de crypto derivaten markt. Volgens Arkham willen ze de derivatenbeurs in november 2024 lanceren. Verwacht wordt dat het platform vergelijkbare diensten zal aanbieden als platforms als Binance. Ze zijn echter van plan om het veel gebruiksvriendelijker te maken, met een retail-gedreven aanpak.

De beurs zal naar verluidt worden gevestigd in de Dominicaanse Republiek, om te profiteren van het gunstige belastingbeleid en de regelgeving. Vanwege beperkingen in de regelgeving zullen Amerikaanse gebruikers echter geen toegang hebben tot dit platform.

Marktaandeel veroveren

De derivatenbeursmarkt is booming, met volumes die alleen al in september 2024 meer dan $3 biljoen zullen bedragen. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorig jaar, die grotendeels te danken is aan de toegenomen handelsactiviteit van particulieren. Arkham’s stap naar deze lucratieve sector is puur strategisch. Het bedrijf wil een deel van het marktaandeel veroveren dat momenteel wordt gedomineerd door giganten als Binance, OKX en Bybit.

Arkham’s platform is van plan om haar bestaande gebruikersbestand van 880.000 actieve maandelijkse gebruikers te bedienen, van wie velen al bekend zijn met haar blockchain tracking tools. Dit ingebouwde publiek zou Arkham een concurrentievoordeel kunnen geven bij het stimuleren van vroege adoptie van haar nieuwe exchange.

Waarom de Dominicaanse Republiek?

Arkham’s beslissing om haar activiteiten te verplaatsen naar de Dominicaanse Republiek is logisch. De vrijhandelszones van het land bieden belastingvoordelen en financiële voordelen, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor cryptobedrijven die hun bedrijfskosten willen verlagen. Arkham is ook bezig met het verkrijgen van een licentie om zijn exchange in de regio te exploiteren, waardoor het kan profiteren van een gunstiger zakelijk omgeving.

Concurrentie en uitdagingen

De lancering van Arkhams derivatenbeurs komt op een moment dat Binance zijn dominantie ziet afnemen. Recente regelgevende druk heeft het marktaandeel van Binance naar het laagste punt in vier jaar geduwd, waardoor er een opening is ontstaan voor nieuwe spelers zoals Arkham om de markt te betreden.

Toch is de concurrentie hevig. Arkham’s concurrentie is desondanks vrij groot en gevestigd in de cryptowereld. Andere platforms, zoals Bybit en OKX, blijven aanzienlijke delen van de markt voor de handel in derivaten veroveren. Arkham zal zich moeten onderscheiden door concurrerende tarieven, een gebruiksvriendelijke interface en aantrekkelijke functies voor kleine handelaren om succesvol te kunnen concurreren.

Toekomstperspectieven voor Arkham

Om de lancering en toekomstige uitbreiding van de beurs te ondersteunen, is Arkham naar verluidt op zoek naar $ 100 miljoen aan financiering van investeerders in het Midden-Oosten. Deze kapitaalinjectie zal het bedrijf helpen zijn activiteiten uit te breiden en mogelijk zijn aanbod in de derivatenmarkt te vergroten.

Daarnaast heeft Arkham haar naamsbekendheid vergroot door middel van sponsordeals, waaronder een samenwerking van €1,8 miljoen met de Turkse voetbalclub Galatasaray, waardoor haar zichtbaarheid nog verder wordt vergroot.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....