XRP koerst rond $0,50 terwijl whales optimistisch blijven

646 totale weergaven
|

XRP trekt weer aandacht van whales die miljoenen tokens verzamelen, ondanks dat de koers worstelt met weerstandsniveaus rond $0,50.

Kan hun optimisme de koers op termijn doen stijgen?

Whales blijven XRP accumuleren: een lange termijn visie?

De laatste gegevens van Santiment tonen aan dat whales – investeerders die tussen de 1 en 10 miljoen XRP-tokens bezitten – in slechts drie dagen tijd 50 miljoen XRP hebben aangeschaft, ter waarde van $26,5 miljoen. Deze accumulatie vond plaats terwijl de XRP-prijs schommelt rond $0,50, wat aangeeft dat grote investeerders vertrouwen hebben in een potentiële prijsdoorbraak.
Ondanks deze accumulatie blijft XRP worstelen met technische weerstandsniveaus, maar whale-activiteiten wijzen op vertrouwen in de lange termijn. Het gedrag van whales kan een waardevolle indicator zijn voor toekomstige marktbewegingen.

Technische weerstand blijft XRP koersen beperken

De koers van Ripple (XRP) blijft vlak, terwijl de altcoin zijwaarts blijft bewegen ondanks een sterk herstel in de bredere cryptomarkt. XRP beweegt al zijwaarts sinds de koers op 2 oktober onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (SMA) zakte en op 3 oktober een dieptepunt van $0,507 bereikte.
Hoewel er een sterke ondersteuningslijn is rond $0,50, die verdere prijsdalingen heeft voorkomen, hebben kopers geen momentum weten op te bouwen om boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde uit te stijgen. Dit niveau fungeert sindsdien als een dynamisch weerstandsniveau.
De meest recente poging van XRP om boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde te breken, was afgelopen donderdag, toen de koers een daghoogte van $0,544 bereikte.

De XRP koers lijkt niet door de SMA200 heen te kunnen breken. Bron: CryptoDaily/TradingView

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...