Bitcoin’s ‘uptober’ kleurt eindelijk groen: analisten gefocust op $70.000 BTC-koers

893 totale weergaven
|

Bitcoin (BTC) noteert eindelijk een winst in zijn befaamde ‘uptober’ – de oktobermaand volgens cryptojargon.

De bitcoin koers is vandaag hard gestegen, en steeds meer analisten speculeren dat dit weleens de uitbraak zou kunnen zijn waar men zo ontzettend lang op heeft gewacht. Velen schudden elkaar echter de hand dat het feest pas begint zodra de magische grens van $ 70.000 wordt gepasseerd.

70.000 BTC koers is de volgende halte

Nu bitcoin voorbij $ 66.000 is gestegen, ligt $ 70.000 weer voor het grijpen. De digitale munt is nu nog maar een sprong van 6% verwijderd van dit level. Als dit gebeurt, zou het de eerste keer in twee en een halve maand zijn dat dit psychologische level weer bereikt wordt.

Hoewel het geen gemakkelijke klus zal zijn om hier doorheen te breken – bitcoin is hier namelijk al verschillende keren vanaf geketst dit jaar – zijn veel analisten optimistisch dat het dit keer misschien wel gaat lukken.

Zo schreef de Nederlandse crypto-analist Jelle op socialmediaplatform X dat de ‘’zomerdip’’ nu achter ons ligt. “Twee hogere bodems, een hogere top en prijzen die opnieuw naar nieuwe hoogtes streven,” zo merkte hij op.

Analist Matthew Hyland liet zijn volgers bovendien weten dat de 10-daagse Simple Moving Average (SMA) van Bitcoin – die het gemiddelde van de bitcoin koers over de laatste 10 dagelijkse candles berekent – weer in de lift zit. Hyland voegde eraan toe dat “in 80%-90% van de gevallen in 2024, wanneer de 10-daagse SMA omhoog bewoog, de BTC koers ook steeg”.

Na een slechte start van oktober – wat historisch gezien de beste maand van het jaar is voor bitcoin – kleurt de koers nu eindelijk weer in het groen. Mocht bitcoin zijn gemiddelde rendement van meer dan 20% voor de maand weten te evenaren, dan zou bitcoin zelfs zijn in maart gevestigde all-time high van bijna $ 74.000 overtreffen.

Kan bitcoin eindelijk weer gas geven?

Volgens 10Holdings oprichter Dan Tapiero “breekt de hel los” (op een positieve manier) zodra bitcoin $ 70.000 breekt. De laatste keer dat de bitcoin koers gehakt maakte van deze grens, was op 6 juni toen een piek van zo’n $ 71.000 werd bereikt.

Nu staat bitcoin er echter heel anders voor dan toen. De bitcoin koers is namelijk al zeven maanden lang aan het consolideren, wat vaak een explosieve beweging als gevolg heeft. 

En de kans lijkt groot dat deze opwaarts zal zijn. Hier zijn verschillende redenen voor aan te wijzen:

  • Op basis van historische gegevens zou bitcoin ieder moment zijn bullmarkt kunnen beginnen
  • De Amerikaanse centrale bank gaat volgende maand hoogstwaarschijnlijk voor de tweede keer de rente verlagen
  • De Chinese geldprinter draait op volle toeren
  • De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden volgende maand plaats
  • FTX gaat binnenkort ongeveer $ 16 miljard aan contanten terugbetalen aan klanten

Zoals altijd is het geen zekerheid dat bitcoin hierdoor goed zal presteren, maar het ziet er al met al erg goed uit. 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...