Prijsanalyse BTC, ETH, XRP en meer: Cryptomarkt is weer bullish

846 totale weergaven
eth-btc-doge-shib-ada-bnb-xrp |

Bitcoin is na een lange horizontale consolidatie eindelijk weer gestegen, wat de deuren opent voor nieuwe hoogtepunten, waarbij zowel Bitcoin als altcoins aanzienlijk kunnen stijgen.

Bullish begin van de week

Bitcoin is deze week bullish ingegaan, waarbij zonder moeite een aanzienlijke winst bereikt werd. Hierbij is de overhead weerstand van $65.000 doorbroken, wat aangeeft dat bulls klaar zijn om een stijging naar de volgende weerstand van $66.500 te proberen.

Historisch gezien is oktober de meeste bullish maand van het jaar voor Bitcoin. De rally op 14 oktober heeft daarbij de maandelijkse winst naar 4% geduwd. Dit heeft veel hoop gewekt dat de eerdere horizontale consolidatie voorbij is. Analisten verwachten dat Bitcoin voldoende momentum zal winnen om de weerstand van $70.000 te overwinnen.

De rally van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat veel investeerders ook weer volop altcoins kopen, die hiermee ook boven hun respectievelijke overhead weerstand proberen te stijgen. Zal dit voldoende zijn om een bullish beweging in stand te houden?

SPX prijsanalyse

De S&P 500 Index (SPX) won op 8 oktober aan momentum nadat hij boven de 20-daagse EMA (Exponential Moving Average) van $5.727 uitkwam. Bulls zullen proberen de index naar $6.000 te duwen, waarbij van de bears wordt verwacht dat ze een sterke verdediging zullen opbouwen.

Als de bulls zich niet tegen laten houden vanaf $6.000, kan de opwaartse beweging zich uitbreiden naar $6.221. De eerste lage steun is te vinden op de 20-daagse EMA en daarna op het breakout niveau van $5.670. Bears zullen de prijs moeten verlagen en onder de $5.670 moeten houden om het begin van een diepere correctie aan te geven.

DXY prijsanalyse

De US Dollar Index (DXY) zette vorige week haar herstel voort en steeg in de richting van de overhead weerstand van $103,54. De MA’s (Moving Averages) hebben een bullish crossover voltooid en de RSI (Relative Strength Index) bevindt zich in de buurt van de overbought zone, wat aangeeft dat de bulls de touwtjes stevig in handen hebben.

Als de bulls de barrière van $103,54 overwinnen, kan de opwaartse beweging in de richting van $105 beginnen. De 20-daagse EMA van $101,99 is de cruciale steun waar we op moeten letten. Een doorbraak en sluiting onder deze steun zal erop wijzen dat de bears tijdens rally’s verkopen. De index zou dan kunnen afglijden naar de 50-daagse SMA (Simple Moving Average) van $101,69.

Bitcoin prijsanalyse

Bears probeerden op 13 oktober de prijs onder de 20-daagse EMA van $62.500 te duwen, maar de bulls hielden stand en begonnen op 14 oktober aan een sterke rally. Bitcoin wordt geconfronteerd met een overhead weerstand van $66.500, maar als de bulls niet toestaan dat de prijs onder de $65.000 blijft, zal de kans op een rally toenemen.

Hierbij zou Bitcoin kunnen stijgen naar $70.000. Van de bears wordt verwacht dat ze het bereik tussen $70.000 en $73.777 sterk zullen verdedigen. Als de bears een comeback willen maken, moeten ze de prijs onder de MA’s moeten slepen. Als dit lukt, dan kan het psychologische ondersteuningsniveau van $60.000 op de proef gesteld worden.

Ethereum prijsanalyse

Na verschillende mislukte pogingen brak de Ethereum koers eindelijk op 14 oktober uit boven de MA’s, wat een voordeel voor bulls aangeeft. Ethereum heeft de weerstandslijn van de symmetrische driehoek bereikt, waarbij bears zullen proberen de opwaartse bewegingen te stoppen. Als de bulls de weerstand overwinnen, zou ETH kunnen stijgen naar $2.850 en daarna $3.400.

Als de prijs scherp daalt ten opzichte van de weerstandslijn en onder de MA’s komt, zal dit een signaal zijn dat bears zullen blijven verkopen tijdens de rally’s. Dit zou ETH nog een paar dagen binnen de symmetrische driehoek kunnen houden.

BNB prijsanalyse

Bears hebben BNB teruggetrokken onder de 20-daagse EMA van $570 op 14 oktober, maar bulls kochten de dips naar de 50-daagse SMA van $553. Als de prijs boven de $587 blijft, zal BNB waarschijnlijk stijgen naar de stevige overhead weerstand van $635. Bulls vinden het misschien een uitdaging om de prijs boven de $635 te krijgen, maar als ze daarin slagen, wordt de volgende stop waarschijnlijk de $722.

Deze optimistische visie zal op de korte termijn teniet worden gedaan als de prijs daalt en onder de steun van $527 komt. BNB zou dan kunnen dalen naar de steun van de range op $460, waar bulls naar verwachting zullen ingrijpen.

Solana prijsanalyse

Solana vormt een bullish oplopend driehoekspatroon, dat bij een break zal eindigen en boven de $164 zal sluiten. Als kopers erin slagen de weerstand van $164 te doorbreken, zal SOL waarschijnlijk stijgen naar $189. Dit niveau kan een klein obstakel vormen, maar als de bulls de overhand krijgen, kan SOL de opwaartse beweging kunnen uitrekken naar het patroondoel van $218.

Als de prijs daalt van $164, zal dit erop wijzen dat SOL nog een tijdje binnen de driehoek kan blijven. De bears zullen de prijs onder de opwaartse trendlijn moeten trekken om de bullish opstelling teniet te doen.

XRP prijsanalyse

XRP handelde de afgelopen dagen onder de MA’s, maar het onvermogen om de prijs onder de $0,50 te krijgen, duidt erop dat de verkoop op lagere niveaus opdroogt. Bulls zullen proberen hun kracht op de bouwen door de prijs boven de MA’s te duwen. Als ze daarin slagen, zou XRP zich kunnen herstellen naar de overhead weerstand op $0,64.

Van de bears wordt verwacht dat ze het niveau van $0,64 sterk zullen verdedigen, net als in het verleden is gedaan. Als de prijs daalt ten opzichte van de MA’s, zal dit een signaal zijn dat de bears bij elke stijging verkopers blijven. Een doorbraak onder de $0,50 zou een neerwaartse beweging kunnen betekenen naar de solide steun op $0,46.

Dogecoin prijsanalyse

Dogecoin sloot op 11 oktober boven de 20-daagse EMA van $0,11, waarbij de bulls de pogingen van de bears om de prijs omlaag te trekken teniet deden. Bulls zullen proberen de prijs naar de weerstandslijn van het symmetrische driehoekspatroon te duwen. Als de prijs scherp daalt vanaf de weerstandslijn, zal dit een signaal zijn dat DOGE haar verblijf binnen de driehoek kan verlengen.

De volgende trendbeweging begint op een break boven of onder de driehoek. Als bulls de prijs boven de weerstandslijn zouden duwen, zou DOGE kunnen stijgen naar $0,14 en vervolgens naar $0,18. Aan de andere kant zou een doorbraak onder de weerstandslijn DOGE naar $0,08 kunnen doen dalen.

Toncoin prijsanalyse

Toncoin handelde de afgelopen twee dagen in de buurt van de MA’s, wat erop wijst dat de bulls op lagere niveaus kopen. De RSI beweegt zich geleidelijk naar het middelpunt, wat aangeeft dat het bearish momentum verzwakt. Dat vergroot de kans op een doorbraak boven de MA’s. TON zou kunnen stijgen naar $6, wat naar verwachting als een barrière zal fungeren.

Het eerste teken van zwakte zal een sluiting onder de $5 zijn. Dat zou TON naar het steunbereik van $4,72 tot $4,44 kunnen laten zinken. Van bulls wordt verwacht dat ze dit bereik met alle macht zullen bewaken. Een doorbraak onder het bereik kan een nieuwe neerwaartse trend veroorzaken.

Cardano prijsanalyse

Bulls duwden Cardano boven de MA’s op 14 oktober, wat erop wijst dat de bears het hebben opgegeven. Er is een kleine weerstand op $0,37, maar die zal waarschijnlijk worden overschreden. ADA zou zich dan kunnen verzamelen naar de overhead weerstand van $0,40, waar de bears zullen proberen de opwaartse beweging te stoppen.

Als de prijs scherp daalt van $0,40 en onder de MA’s komt, zal dit een signaal zijn dat de actie op het gebied van het bereik nog een paar dagen kan voortduren. Aan de andere kant, als de bulls de prijs boven de $0,40 brengen, zal dit het begin betekenen van een nieuwe opwaartse beweging. ADA kan stijgen naar $0,45 en vervolgens naar $0,50.

Lees meer over:
Prijsanalyse

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...