BlackRock CEO: Bitcoin is net als goud een activa klasse op zichzelf

723 totale weergaven
|

Larry Fink, CEO van BlackRock, vergelijkt Bitcoin met goud en ziet het als een legitieme investeringsoptie. Hij voorspelt verdere groei voor digitale activa en blockchaintechnologie.

Bitcoin als activa in dezelfde klasse als goud volgens BlackRock

Larry Fink, de CEO van BlackRock, heeft tijdens een recente earnings call verklaard dat Bitcoin door het bedrijf wordt gezien als een alternatief voor goud. Hij benadrukte dat Bitcoin niet langer wordt gezien als een niche-activum, maar als een volwaardige investeringscategorie die de status van goud kan evenaren.
Fink gaf aan dat er gesprekken plaatsvinden met diverse instituten over mogelijke allocaties in Bitcoin.
De voortdurende acceptatie van Bitcoin door grote financiële instellingen zoals BlackRock toont aan dat de cryptocurrency zijn plaats in de wereldwijde markten aan het veroveren is.

Prominente stemmen in de cryptogemeenschap erkennen Bitcoin’s legitimiteit

Nate Geraci en Eric Balchunas, twee vooraanstaande stemmen in de cryptogemeenschap, spraken hun steun uit voor Fink’s erkenning van Bitcoin en andere digitale activa.
Geraci benadrukte dat de groeiende acceptatie van Bitcoin en Ethereum een duidelijk teken is dat de dagen van het ‘crypto is een scam’-narratief voorbij zijn. Ondanks dat sommige critici nog vasthouden aan deze sceptische houding, tonen de inspanningen van bedrijven zoals BlackRock aan dat crypto nu een serieuze en erkende plaats heeft binnen de financiële wereld.
Dit bevestigt de opvatting van Fink dat Bitcoin niet alleen een volwaardige investeringscategorie is, maar ook het potentieel heeft om wereldwijd nog verder te groeien.

ETF-successen en groei van digitale activa

In januari lanceerde BlackRock zijn langverwachte Bitcoin ETF, wat leidde tot een aanzienlijke stijging van de Bitcoin-prijs. Dit succes werd gevolgd door de lancering van een Ethereum ETF in juli, die ondanks bescheiden instromen toch als een succes wordt beschouwd. Dit markeert een belangrijke stap in de acceptatie van cryptocurrencies als gangbare investeringsproducten.

Bitcoin ETF’s zagen onlangs een enorme toestroom van kapitaal, met maar liefst $550 miljoen aan nieuwe investeringen in één dag. BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) haalde $79,5 miljoen aan instroom op die dag, wat het op de derde plaats zette na Fidelity’s FBTC en Bitwise’s BITB. De constante groei van deze producten wijst erop dat digitale activa steeds meer worden gezien als een serieuze belegging door zowel institutionele als particuliere beleggers.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...