BNB koers staat op kruispunt: kan Binance Coin obstakels overkomen of gaat BNB verder dalen?

5060 totale weergaven
Zal de vrijlating van CZ de BNB koers naar nieuwe hoogtes stuwen? |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Binance Coin koers is vandaag met 1,65% gestegen en ligt deze middag vlak onder $ 600. De altcoin staat dan ook mogelijk op het punt om door de $ 600 te breken en vanuit hier verder te stijgen naar zijn volgende resistance rond $ 620. Deze stijging volgde nadat BNB in een supply zone is beland, die bekend staat voor het veroorzaken van koersdalingen.

Kan de Binance Coin nog te maken krijgen met verkoopdruk in deze supply zone, of zal de altcoin het niveau van $ 600 overstijgen? In dit artikel kijken we wat er mogelijk te wachten staat voor de top 4 grootste cryptomunt en hoeveel hij mogelijk waard kan worden aan het einde van 2024.

Binance Coin koers bereikt belangrijke zone

Hoewel BNB nu vlak onder $ 600 ligt, kan de supply zone nog een sterk obstakel zijn, die verdere stijgingen kan voorkomen. Deze supply zone, ook wel een Fair Value Gap of FVG, wordt door traders vaak gebruikt als positie om te verkopen, iets wat we op dinsdag ook hebben gezien, toen de koers zo laag als $ 578 ging.

De vorige keer dat de Binance Coin koers in deze supply zone belandde, daalde de koers met zo’n 6%, hoewel dit ook in een bearish periode was, waarin er veel onzekerheid heerste.

Binance Coin supply zone
Binance Coin supply zone – Bron: TradingView

Nu lijkt de koopdruk echter sterker te zijn, omdat de BNB koers op het moment van schrijven met 1,8% is gestegen in de afgelopen 24 uur en 0,7% in het afgelopen uur. Bovendien ligt de koers bij de top van deze supply zone, een teken dat er vandaag mogelijk geen significante dalingen meer te wachten staan voor BNB.

De bullish prestatie van BNB heeft traders met een short positie veel geld gekost, zo blijkt dat er vandaag zo’n $ 500.000 is geliquideerd aan BNB short posities.

 

Gaat Binance Coin dalen of stijgen?

Na het behalen van zijn nieuwe all-time high van $ 725 in juni, lijkt er veel onzekerheid te zijn over hoe hoog BNB kan gaan, wat te zien is aan de sterke resistance rond $ 600, die sinds het einde van juni nog geen enkele keer duidelijk is doorbroken. Nu ligt de BNB koers vlak onder dat niveau en is de vraag of het voor de vierde keer zijn (dalende) patroon zal herhalen.

Dit hangt ook deels af van wat Bitcoin – die vandaag rond $ 68.000 ligt – gaat doen de komende tijd, want behoorlijke stijging van 9,4% in de afgelopen week, heeft ook een positieve invloed op altcoins uitgeoefend.

BNB heeft wel een gezonde positie boven zijn 30-daagse (geel) en 200-daagse (blauw) moving averages, terwijl de 30-daagse kortgeleden ook boven de 200-daagse moving average is gestegen. En omdat we in de laatste maanden van het jaar zitten, zou het dit keer anders kunnen lopen en kan Binance Coin verder stijgen.

Binance Coin koers grafiek
Binance Coin koers grafiek – Bron: TradingView

Op het moment worstelt de Binance Coin koers nog steeds met het niveau van $ 600, die op korte termijn dient als sterke resistance. Een breakout boven $ 600 kan erg positief zijn voor de altcoin, maar houd rekening met een mogelijke pullback, zoals we in eind augustus en september ook hebben gezien.

In het positieve geval zou BNB dit jaar kunnen eindigen rond de $ 700, maar afhankelijk van of Bitcoin een nieuwe all-time high bereikt, zou Binance Coin zo hoog als $ 800 kunnen gaan om ook een nieuwe recordhoogte te kunnen neerzetten.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Alternatieven voor Binance Coin met meer potentie

Binance Coin laat vandaag een mooie stijging zien, maar heeft momenteel een gigantische market cap van ruim $ 87 miljard, wat betekent dat een stijging van x10 vanuit dit punt erg onrealistisch is. In plaats daarvan zou je de BNB koers kunnen gebruiken als indicatie van wat altcoins gaan doen en op basis hiervan investeren in kleine crypto’s met potentie om veel harder te stijgen.

In dit artikel kijken we naar twee cryptomunten die erg veel potentie tonen om te stijgen in de komende maanden en mogelijk zelfs te exploderen aan het eind van 2024 of begin van 2025. Vroege investeerders kunnen deze altcoins nog voor een vaste lage prijs inslaan tijdens de presale en profiteren nadat deze voor een hogere prijs gelist worden op hun eerste exchanges.

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained ($PEPU) is een nieuwe variant van Pepe die losbreekt van zijn beperkingen op de Ethereum blockchain en zijn eigen Layer-2 aan het bouwen is. Na het ophalen van ruim $ 19,9 miljoen, zal de presale binnenkort eindigen en maken vroege investeerders nu nog massaal gebruik van de kans om vroegtijdig mee te groeien met de nieuwe blockchain.

Het voordeel van Pepe Unchained is niet alleen dat je profiteert van lagere transactiekosten, maar ook dat je de kans hebt om te investeren in gloednieuwe projecten en meme coins op een gloednieuwe blockchain. Het succes van Pepe Unchained kan deze nieuwe projecten een boost geven, maar andersom geldt dit ook, want het succes van deze projecten kan de populariteit van $PEPU verhogen.

Je kunt $PEPU kopen voor $ 0,001 per stuk en tijdens de presale staken voor een APY van 111%. Na de presale zal $PEPU voor een hogere prijs gelist worden op exchanges en krijgt de volgende groep investeerders de kans om $PEPU nog te kopen voordat de blockchain gelanceerd wordt en de prijs naar verwachting door het plafond zal gaan.

 

Flockerz ($FLOCK)

Vandaag is een kans om mee te doen aan een van de meest indrukwekkende opkomende community tokens van het jaar, die met zijn Vote-to-Earn mechanisme van plan is om de meme coin sector te veroveren. Met Flockerz ($FLOCK) bepaal je samen met de community wat er gebeurt met het project en verdien je tokens wanneer je je stem uitbrengt.

Flockerz heeft potentie om als meme coin veel aandacht te krijgen, onder andere dankzij zijn unieke stripboek stijl die tot zover bij veel investeerders in de smaak is gevallen. Daarnaast heeft $FLOCK de mogelijkheid om decentralisatie weer terug te brengen in de meme coin sector, waardoor de token behoorlijk kan stijgen in waarde als gevolg.

Flockerz Comic

Je kunt je vroegtijdig aansluiten bij de Flock door $FLOCK te kopen voor $ 0,005793 per stuk. Terwijl je dan wacht op de grote stijging die de token mee kan maken, kun je je presale tokens staken voor een APY van 2345%, wat gelijk staat aan bijna 200% extra tokens per maand. Na lancering kun je extra $FLOCK verdienen door te stemmen.

 

Lees meer over:
Binance CoinBNB

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...