Bitwise CIO: 2025 wordt ‘exceptioneel’ voor bitcoin

736 totale weergaven
Bitcoin koers schommelt: kortetermijnhouders stappen massaal uit |

Bitwise CIO Matt Hougan voorspelt dat 2025 een “exceptioneel” jaar wordt voor bitcoin. Hij denkt dat het niet lang duurt voordat de digitale munt een koers van 100.000 dollar bereikt volgend jaar.

Groot jaar voor bitcoin

“Ik denk dat we nieuwe all-time highs krijgen en dat we zeker weten een koers van zes cijfers gaan zien. De vraag is of die reeks van zes cijfers begint met een 1 of met een 2.

Als ik ‘zeker weten’ zeg, dan moet je dat natuurlijk niet als een garantie zien. Het is een risicovolle markt. Je moet alleen investeren wat je kunt verliezen. Maar de setup voor 2025 is echt exceptioneel”, aldus Matt Hougan.

Eigenlijk is het natuurlijk niet zo professioneel van Hougan om de woorden “zeker weten” te gebruiken, om vervolgens te vertellen dat hij er toch niet zo zeker van is.

Dat is precies hoe je verkeerde verwachtingen kunt scheppen bij mensen. Het klinkt natuurlijk leuk om zeker te weten dat bitcoin naar 100.000 dollar gaat, maar de realiteit is dat niemand iets zeker weet in de financiële wereld.

Maar waarom is hij bullish over bitcoin?

Hougan zegt dat de bitcoin-halving één van de redenen is dat hij bullish is over de digitale munt.

“We zitten nu in de periode van de geschiedenis van bitcoin waarin je normaal gesproken het effect van de halving gaat voelen”, aldus Hougan.

Ook verwacht hij dat de Bitcoin ETFs volgend jaar “nog groter zullen worden.” Andere bullish katalysatoren voor bitcoin zijn de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.

Hougan gelooft op basis daarvan dat bitcoin binnen drie maanden al richting nieuwe all-time highs kan afkoersen. “Onze visie bij Bitwise is dat crypto het jaar eindigt met nieuwe all-time highs. Het was meer een vraag van wanneer de rally zou beginnen. En het is mogelijk dat de rally al begonnen is”, zo gaat Hougan verder.

Als laatste claimt hij dat er veel geld aan de zijlijn staat in de financiële markten. Daarbij doelt hij waarschijnlijk op investeerders die hun kapitaal in kortlopende Amerikaanse staatsobligaties parkeerden, uit angst voor een recessie.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....