Dogecoin koers naar $10? Bekende analist deelt veelbelovende grafiek

779 totale weergaven
Kan de Dogecoin koers echt naar $10? Experts twijfelen |

Gister liet de Dogecoin koers een sterke stijging van 10% zien en steeg de totale marktwaarde boven de 18,6 miljard dollar. De Dogecoin koers ligt nu net onder de $0,13. In vergelijking met andere meme coins, die moeite hebben om dezelfde groei te tonen, doet Dogecoin het opvallend goed. Een bekende analist deelde zelfs een grafiek waarin een stijging van de DOGE koers naar $10 werd gegeven.

Dogecoin koers toont sterke stijging

De algemene opleving van de cryptomarkt, waarbij Bitcoin boven de $67.500 uitkwam, kan een deel van de reden zijn voor de stijging van de Dogecoin koers. Op platform X hintte analist Bluntz echter dat Elon Musk mogelijk betrokken is bij de recente stijging van de DOGE koers.

Kan Dogecoin koers naar $10 stijgen?

Met de stijging van de Dogecoin koers komen ook enkele opvallende voorspellingen naar voren. Bekende crypto analist Ali Martinez deelde een grafiek waarin hij suggereerde dat Dogecoin de komende maanden naar een all-time high van $10 kan gaan. Maar deze voorspelling wordt door velen gezien als onrealistisch.

Om deze waarde te bereiken, zou de marktwaarde van Dogecoin moeten groeien tot meer dan 1,4 biljoen dollar. Dit lijkt ver weg van de huidige waardering, waardoor veel mensen deze voorspelling in twijfel trekken.

Correctie op komst voor DOGE koers?

Ondanks de recente stijging van Dogecoin, zijn er ook signalen die op een mogelijke correctie wijzen. De Relative Strength Index (RSI) heeft een waarde boven de 70 bereikt. Dit kan betekenen dat de koers te snel is gestegen en dat er binnenkort een daling komt.

De RSI meet de snelheid en verandering van prijsbewegingen. Een waarde onder de 30 geeft aan dat een asset oversold is en misschien in prijs zal stijgen. Een waarde boven de 70 betekent dat het overbought is en mogelijk zal dalen. In het geval van Dogecoin kan dit betekenen dat de huidige rally op zijn einde loopt, en dat traders zich voorbereiden op een terugval.

Dogecoin RSI. Source: cryptowaves.app

Lees meer over:
doge koersdogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...