Minstens 26 miljoen Amerikanen vinden crypto belangrijk tijdens de verkiezingen

475 totale weergaven
Is Trump's nieuwe DeFi-project een magneet voor hacks en scams? |

Ongeveer 26 miljoen Amerikaanse kiezers vinden bitcoin en crypto een belangrijk onderwerp tijdens de komende Amerikaanse verkiezingen. Een pro-crypto beleid is voor hen een zware eis komende 5 november. Dat blijkt uit een enquête van The Digital Chamber.

26 miljoen Amerikanen vinden crypto belangrijk bij verkiezingen

Eén op de zeven — of 16% — van de 1.004 respondenten zegt dat crypto ‘extreem’ of ‘heel’ belangrijk is bij het bepalen op wie stemmen. Ze waren ‘veel’ of ‘enigszins’ waarschijnlijker om te stemmen op een pro-crypto kandidaat.

De crypto-belangenbehartigingsgroep, voorheen The Chamber of Digital Commerce, zegt dat de respondenten gelijkelijk verdeeld zijn onder Democraten en Republikeinen.

Opvallend, ten minste 25% van de Democraten en 21% van de Republikeinen geven aan dat de houding van een kandidaat ten opzichte van crypto een positieve invloed heeft op hun stem.

“Wake-up call voor beleidsmakers”

Volgens de oprichter en CEO van Digital Chamber, Perianne Boring, zijn de resultaten “een wake-up call voor beleidsmakers”. Ook omdat experts een nek-aan-nekrace voor het Witte Huis voorspellen.

“Met krappe marges verwacht bij belangrijke races, kan dit bipartisan Crypto Voting Bloc het verschil maken”, zei Boring. “Kiezers sturen een duidelijk signaal: ze willen slimme, evenwichtige regelgeving die consumenten beschermt zonder innovatie te onderdrukken.”

Uit de enquête blijkt ook dat twee op de vijf zwarte kiezers het cryptobeleid van een kandidaat noemen als een belangrijk criterium. Witte kiezers vinden het aanmerkelijk minder belangrijk.

De meeste Republikeinse en Democratische respondenten geven aan dat de crypto-industrie een “medium hoge” prioriteit moet krijgen. Een derde van de Democraten en een kwart van de Republikeinen pleit voor een “hoge” of “zeer hoge” prioriteit.

Republikeinen en Democraten verdeeld over andere belangrijke gebieden

In een rapport van Pew Research van vorige maand zegt 81% dat economisch beleid het belangrijkste onderwerp is tijdens deze verkiezingen.

Crypto is door geen van de 9.720 respondenten aangemerkt als een verkiezingsonderwerp. De staat van het gezondheidszorgsysteem en benoemingen voor het Hooggerechtshof waren respectievelijk de tweede en derde grootste kwesties voor kiezers.

Tussen de partijen waren kiezers verdeeld over wat het belangrijkst was. Onder de aanhangers van Republikeinse kandidaat Donald Trump waren de belangrijkste kwesties de economie (93%), immigratie (82%) en geweldsmisdrijven (76%).

De aanhangers van Democratische kandidaat Kamala Harris maakten zich meer zorgen over gezondheidszorg (76%), benoemingen voor het Hooggerechtshof (73%) en de economie (68%).

De Amerikaanse verkiezingen van 2024 staan ​​gepland voor 5 november.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...