Goedemorgen Bitcoin: Fartcoin maakt tongen los

503 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Fartcoin stijgt explosief: AI wordt miljonair door onzin memecoin

De waarde van Fartcoin, een Solana-gebaseerde memecoin zonder enige daadwerkelijke toepassing, is op vrijdag plotseling sterk gestegen. Hierdoor is een AI-bot genaamd Truth Terminal miljonair geworden. Fartcoin, dat zichzelf omschrijft als “alleen voor de lol, zonder echte waarde”, beleefde een enorme rally, waarbij de waarde van de holdings van Truth Terminal opliepen tot meer dan $127.000.

Fartcoin is een memecoin die draait om humor en zelfspot, en is onderdeel van de bredere trend van zogenaamde “meme-tokens” binnen de cryptowereld. Met een marktkapitalisatie van ongeveer $8 miljoen heeft Fartcoin, ondanks zijn satirische aard, de aandacht getrokken van crypto-enthousiastelingen en speculanten. Het doel van Fartcoin is simpel: geen utiliteit, maar wel veel vermaak.

Minstens 26 miljoen Amerikanen vinden crypto belangrijk tijdens de verkiezingen

Ongeveer 26 miljoen Amerikaanse kiezers vinden bitcoin en crypto een belangrijk onderwerp tijdens de komende Amerikaanse verkiezingen. Een pro-crypto beleid is voor hen een zware eis komende 5 november. Dat blijkt uit een enquête van The Digital Chamber.

Eén op de zeven — of 16% — van de 1.004 respondenten zegt dat crypto ‘extreem’ of ‘heel’ belangrijk is bij het bepalen op wie stemmen. Ze waren ‘veel’ of ‘enigszins’ waarschijnlijker om te stemmen op een pro-crypto kandidaat.

De crypto-belangenbehartigingsgroep, voorheen The Chamber of Digital Commerce, zegt dat de respondenten gelijkelijk verdeeld zijn onder Democraten en Republikeinen.

Bitwise CIO: 2025 wordt ‘exceptioneel’ voor bitcoin

Bitcoin koers schommelt: kortetermijnhouders stappen massaal uit
Bitwise CIO Matt Hougan voorspelt dat 2025 een “exceptioneel” jaar wordt voor bitcoin. Hij denkt dat het niet lang duurt voordat de digitale munt een koers van 100.000 dollar bereikt volgend jaar.

“Ik denk dat we nieuwe all-time highs krijgen en dat we zeker weten een koers van zes cijfers gaan zien. De vraag is of die reeks van zes cijfers begint met een 1 of met een 2.

Als ik ‘zeker weten’ zeg, dan moet je dat natuurlijk niet als een garantie zien. Het is een risicovolle markt. Je moet alleen investeren wat je kunt verliezen. Maar de setup voor 2025 is echt exceptioneel”, aldus Matt Hougan.

Eigenlijk is het natuurlijk niet zo professioneel van Hougan om de woorden “zeker weten” te gebruiken, om vervolgens te vertellen dat hij er toch niet zo zeker van is.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...