Game-ontwikkelaar klaagt Jump Trading aan voor marktmanipulatie

679 totale weergaven
|

Een game-ontwikkelaar klaagt Jump Trading aan en beschuldigt het bedrijf ervan de prijs van het DIO token te hebben gemanipuleerd tijdens een deal in 2021, wat tot aanzienlijke financiële verliezen heeft geleid.

Rechtszaak van game-ontwikkelaar tegen Jump Trading

FractureLabs, een game-ontwikkelingsbedrijf, heeft een rechtszaak aangespannen tegen Jump Trading, waarbij het bedrijf wordt beschuldigd van het manipuleren van de prijs van een token genaamd Decimated (DIO) in 2021.

De rechtszaak beweert dat Jump Trading, een bekend bedrijf gespecialiseerd in algoritmische handel, haar rol heeft uitgebuit in het beheren van de tokenmarkt om te profiteren van plotselinge prijsveranderingen.

De zaak

FractureLabs had Jump Trading ingehuurd als market maker tijdens de tokenverkoop voor Decimated (DIO) op de exchange Huobi, met de afspraak dat Jump de prijs van DIO binnen een specifiek bereik zou houden. Volgens de rechtszaak kende de waarde van het token echter een scherpe stijging, gevolgd door een aanzienlijke daling, waarbij Jump Trading zou profiteren van deze prijsmanipulatie.

De rechtszaak beweert dat Jump Trading haar DIO bezit heeft geliquideerd en miljoenen aan inkomsten genereerde door tokens te verkopen nadat de prijs enorm was gestegen.

FractureLabs onthulde ook dat ze miljoenen DIO tokens aan Jump leende als onderdeel van de deal. Deze tokens werden later teruggegeven tegen een fractie van hun oorspronkelijke waarde, wat leidde tot aanzienlijke verliezen voor de game-ontwikkelaar.

Onderzoek van de CFTC naar Jump Trading

Naast de rechtszaak heeft de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een onderzoek geopend naar de handelspraktijken van Jump Trading in cryptocurrency. De CFTC beoordeelt de betrokkenheid van het bedrijf bij de bredere cryptomarkt, inclusief haar activiteiten als market maker en investeringsstrategieën.

De dochteronderneming van Jump Trading, Jump Crypto, richt zich op het investeren in cryptoprojecten. Hoewel Jump Trading al vroeg succes had met investeringen in verschillende prominente blockchain projecten, heeft het ook met uitdagingen te maken gehad, vooral met zijn investeringen in andere cryptobedrijven.

Meer toezicht op Jump Trading

De rechtszaak en het onderzoek door de CFTC hebben geleid tot meer toezicht op de praktijken van Jump Trading op het gebied van cryptocurrency. FractureLabs hoopt compensatie te verkrijgen voor de verliezen die het heeft geleden tijdens de dramatische prijsschommelingen van het DIO token, wat het de schuld geeft aan de marktmanipulatietactieken van Jump Trading.

De zaak markeert een nieuw hoofdstuk in de voortdurende aandacht van de toezichthouders voor praktijken op de cryptomarkt, vooral als het gaat om marktmanipulatie en de verantwoordelijkheden van marktmakers.

Lees meer over:
CFTCJump Trading

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...