Aptos koers stijgt na token unlock, maar heeft te maken met bearish trend

515 totale weergaven
|

Aptos (APT) zag een rally na een token unlock, maar het dalende sentiment en handelsvolume suggereren dat de token met potentiële verdere verliezen te maken krijgt.

Rally na token unlock

Aptos (APT) heeft een opmerkelijke rally van 24% gezien na de recente token unlock, maar de cryptocurrency moet de grens van $12 nog overschrijden. Ondanks de prijsstijging is het marktsentiment bearish geworden en wordt APT momenteel geconfronteerd met uitdagingen die verdere groei zouden kunnen belemmeren.

Na token unlock bracht Aptos 11,31 miljoen tokens in omloop, wat leidde tot een stijging van de prijs van $8,04 naar een hoogtepunt van $10,70 binnen enkele dagen. Het momentum verdween echter snel en APT trok zich terug naar $9,99, wat erop wijst dat de koopdruk mogelijk afneemt.

Weighted sentiment van Aptos

Een van de factoren achter deze daling is het weighted sentiment rond Aptos, dat het algemene sentiment op de markt meet op basis van de activiteit op sociale media. Het gewogen sentiment heeft het laagste niveau sinds juli bereikt, volgens gegevens van Santiment, wat erop wijst dat beleggers steeds pessimistischer worden.

Wanneer het sentiment negatief wordt, wijst dit vaak op een verminderd vertrouwen in de toekomstige prestaties van het activum, wat de vraag en prijzen kan beïnvloeden.

Daling in handelsvolume

Een andere belangrijke factor is de scherpe daling van het handelsvolume. Op 13 oktober piekte het volume naar $600 miljoen, wat een verhoogde interesse in APT aantoont, maar het is sindsdien gedaald tot $210 miljoen.

Deze volumedaling weerspiegelt een verlies aan momentum, waardoor het moeilijker wordt voor de prijs om te blijven stijgen.

Moeite met de grens van $10

Historisch gezien heeft Aptos moeite gehad om de grens van $10 te doorbreken, en dit patroon lijkt zich te herhalen. De weerstand op $10,76 is een stevige barrière gebleken, en zonder een significante toename van de koopdruk zal APT waarschijnlijk met verdere dalingen te maken krijgen.

Analisten suggereren dat APT op korte termijn tot 15% van zijn waarde zou kunnen verliezen, mogelijk onder de $9.

Mogelijk herstel voor APT

Ondanks de huidige neergang is het belangrijk op te merken dat Aptos zich zou kunnen herstellen als het volume en de koopinteresse zouden herstellen en naar hogere niveaus zouden kunnen evolueren.

Op dit moment blijven de vooruitzichten echter voorzichtig, aangezien de bearish trend domineert. Beleggers wordt geadviseerd het marktsentiment en de handelsactiviteiten nauwlettend in de gaten te houden om te peilen of APT het huidige pad kan omkeren.

Lees meer over:
aptos

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...