Binance breekt records met $100 biljoen aan handelsvolume: Gaat BNB koers stijgen?

656 totale weergaven
Binance breekt records met $100 biljoen aan handelsvolume |

Binance heeft een enorme mijlpaal behaald door meer dan $100 biljoen aan handelsvolume te bereiken in zowel spot- als derivatenmarkten. Ondanks dat Binance in Nederland sinds vorig jaar niet meer actief is, breiden ze hun service steeds verder uit naar andere landen. Dit zorgt ervoor dat de exchange wereldwijd nog meer invloed krijgt. Sommige analisten denken dat dit op termijn kan lijden tot een mogelijke stijging van de BNB koers.

Binance blijft marktleider in crypto handel

Uit gegevens van CCData blijkt dat Binance nu officieel de eerste gecentraliseerde exchange (CEX) is die de grens van $100 biljoen handelsvolume heeft overschreden. Dit maakt Binance de grootste crypto exchange ter wereld. Dit volume omvat zowel spot- als derivatenhandel.

OKX, de op één na grootste exchange, volgt met een handelsvolume van $25 biljoen. Opvallend is dat zelfs FTX, hoewel deze in november 2022 is gestopt, nog steeds de zesde plaats inneemt in totale handelsvolume.

Andere exchanges zoals Bybit en Bitget volgen met respectievelijk $13,2 biljoen en $10,9 biljoen aan handelsvolume.

Uitbreiding van Binance in Afrika

Naast de grote prestaties in de handel, heeft Binance ook haar diensten uitgebreid in Afrika. De exchange biedt nu in zes Afrikaanse landen de mogelijkheid om met mobiel geld cryptotransacties uit te voeren. Gebruikers in Benin, Kameroen, Ivoorkust, de Democratische Republiek Congo, Togo en Senegal kunnen nu eenvoudig digitale valuta kopen met behulp van mobiel geld.

Het volgt op het succes van de One Click Buy and Sell (OCBS) service van Binance, die eerder dit jaar in andere Afrikaanse landen werd gelanceerd. Crypto wordt steeds populairder in Afrika, waardoor deze uitbreiding mogelijk kan zorgen voor een stijging van de BNB koers

Source: TradingView

Met de groeiende handelsvolumes en de uitbreiding van diensten, ligt de focus nu ook op de BNB koers. Analisten kijken vooral naar de grens van $620. Als de Binance Coin koers daar doorheen breekt, kan de prijs mogelijk stijgen naar $800, wat een winst van 35% zou betekenen.

Lees meer over:
binance coin koersbnb koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...