Solana koers worstelt met $160 weerstand terwijl memecoins stijgen

666 totale weergaven
Solana koers worstelt met $160 grens terwijl memecoins stijgen |

Op 19 oktober begon de Solana koers op $152, een daling van 3% ten opzichte van het weekhoogtepunt van $159 eerder die week. Het dalende handelsvolume lijkt een belangrijke factor te zijn geweest waarom Solana er niet in slaagde om de weerstand van $160 te doorbreken. Na een week van weinig beweging blijft Solana achter ten opzichte van andere altcoins. Kan de SOL koers binnenkort weer flink gaan stijgen?

Solana koers komt niet door $160 ondanks stijging Bitcoin

De cryptomarkt kende een sterke start van de week, mede door een positief inflatierapport uit China op 14 oktober. Dit zorgde voor een stijging in vraag naar alternatieve activa, waaronder Solana. Tegen het einde van maandag 15 oktober bereikte de Solana koers $159, het hoogste punt van die maand. Terwijl andere grote cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin nieuwe pieken bereikten, lukte het Solana niet om door de $160 te breken.

Op 19 oktober zakte Solana terug naar $155, een daling van 3,12% ten opzichte van het eerdere weekhoogtepunt. Dit staat in schril contrast met de Bitcoin koers, die met 10% steeg van $62.850 op 15 oktober naar $68.600 op 18 oktober, het hoogste niveau in meer dan twee maanden.

Solana memecoins winnen aandacht terwijl volume daalt

De Solana memecoins, met munten zoals Dogwifhat (WIF), BONK en POPCAT, zag afgelopen week grote winsten van meer dan 20%. Terwijl de vraag naar deze coins toenam, leek de interesse in de Solana koers juist af te nemen.

Op 15 oktober was het handelsvolume nog $6,02 miljard, maar op 18 oktober was dit gezakt naar $4,76 miljard, een daling van $1,26 miljard. Ook de Open Interest, die het totale geïnvesteerde kapitaal in derivatenmarkten toont, daalde met $140 miljoen, van $2,51 miljard naar $2,37 miljard.

Deze dalingen in zowel handelsvolume als Open Interest laten zien dat de vraag naar de native SOL-token is afgenomen, ondanks de sterke prestaties van Solana memecoins. Hierdoor blijft de Solana koers onder de $160, terwijl andere Layer-1 tokens nieuwe pieken bereikten.

Solana Price vs. SOL Trading Volume & Open Interest (OI) | Source: CoinGlass

Solana koers blijft hangen rond $160

De Solana koers heeft de afgelopen drie weken moeite gehad om door de $160 te breken. Deze grens blijft een belangrijke weerstand, en zonder een stijging in vraag en volume blijft het risico op een koersomslag aanwezig.

Technische indicatoren tonen aan dat Solana zich in een overbought zone bevindt, wat kan wijzen op een mogelijke koersdaling als het handelsvolume niet toeneemt. Aan de onderkant is de korte termijn steun te vinden tussen $150 en $152, waardoor er weinig ruimte is voor grote koersschommelingen.

Hoewel de stijgende Bitcoin koers een positieve invloed kan hebben op de bredere cryptomarkt, zal Solana meer vraag en volume nodig hebben om de weerstand van $160 te doorbreken.

Lees meer over:
sol koerssolana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...