Solana memecoin GOAT stijgt na aanzienlijke investering door whales

789 totale weergaven
|

Crypto whales stromen massaal naar de Solana memecoin GOAT na een prijsstijging van 260%, waardoor speculatie over verdere winsten wordt aangewakkerd naarmate de trend op sociale media blijft groeien.

GOAT trekt aandacht van whales

Een memecoin op de Solana blockchain genaamd Goatseus Maximus (GOAT) heeft onlangs de aandacht getrokken van grote crypto-investeerders, beter bekend als whales, na een enorme prijsstijging. De afgelopen maand heeft GOAT haar waarde met maar liefst 260% zien stijgen. Deze prijspiek heeft meer aandacht getrokken naar GOAT vergeleken met andere mememunten op de markt.

Whales hebben deze stijging van GOAT ook opgemerkt. Eén whale haalde de krantenkoppen door ter waarde van $4 miljoen aan GOAT tokens te kopen op Binance, volgens gegevens van Lookonchain. Dezelfde whale had eerder voor meer dan $3 miljoen aan tokens gekocht, wat blijk gaf van een hoog vertrouwen in het potentieel van GOAT.

Dergelijke grootschalige investeringen door whales wekken doorgaans een grotere belangstelling van kleinere particuliere beleggers, waardoor de prijs nog hoger wordt. Dit patroon kan echter ook scherp omslaan als whales besluiten hun bezittingen te verkopen, wat vaak een snelle prijsdaling tot gevolg heeft.

Trend op social media

De toename van de aanwezigheid van GOAT op social media is een andere sleutelfactor. Gegevens van Santiment laten een grote sprong zien in de social dominance’ van GOAT, een maatstaf die bijhoudt hoeveel een token online wordt besproken.

Deze toegenomen aandacht leidt meestal tot een stijging van de vraag en de prijs, naarmate meer mensen geïnteresseerd raken in het kopen van het token. De huidige stijging van de social dominance van GOAT suggereert dat de prijs ervan zou kunnen blijven stijgen naarmate meer investeerders dit opmerken.

Positieve technische indicatoren

De technische indicatoren van GOAT wijzen op verdere groei. Uit analyse van de prijsbewegingen van de munt blijkt dat deze op bepaalde prijsniveaus sterke steun heeft gevonden. Deze steun heeft het token geholpen haar opwaartse momentum te behouden, en zolang bulls de prijs blijven verhogen, zou GOAT verdere winst kunnen zien.

De volgende potentiële mijlpaal voor het token zou een aanzienlijke prijsstijging kunnen zijn, aangezien de huidige trend suggereert dat bulls nog steeds de controle over de markt hebben. Laatkomers moeten echter voorzichtig zijn, aangezien elke aanzienlijke winstneming door whales een prijsdaling zou kunnen veroorzaken.

De snelle opkomst van GOAT heeft de aandacht getrokken van zowel whales als particuliere beleggers, en de groeiende aanwezigheid op social media geeft aan dat deze trend zich zou kunnen voortzetten. Zoals bij elke memecoin is de markt echter zeer volatiel, en elke grote sell-off door grote holders zou de koerswinsten snel kunnen ongedaan maken.

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...