Miljardair investeerder Druckenmiller voorspelt Trump overwinning door de markt

718 totale weergaven
|

 

Miljardair investeerder Stanley Druckenmiller onthulde dat de markten er steeds meer vertrouwen in hebben dat Donald Trump de presidentsverkiezingen van 2024 wint, met belangrijke sectoren zoals het bankwezen en cryptocurrency die positieve signalen laten zien in de aanloop naar november.

Markten overtuigd van overwinning Trump

Miljardair hedgefondsmanager Stanley Druckenmiller heeft gesuggereerd dat de markt er steeds meer van overtuigd raakt dat voormalig president Donald Trump de presidentsverkiezingen van 2024 zal winnen.

In een interview met Sonali Basak van Bloomberg legde Druckenmiller uit dat hij weken geleden nog onzeker was over de uitkomst, maar dat recente marktbewegingen wijzen op een sterk geloof in een overwinning van Trump.

Verschuivingen in de markt

Druckenmiller, die zijn carrière heeft gebouwd op het succesvol navigeren door economische trends, merkte op dat markten zoals bankaandelen en cryptocurrency positieve signalen hebben laten zien in afwachting van de mogelijke terugkeer van Trump in het Witte Huis. “In de afgelopen 12 dagen is de markt er erg van overtuigd dat Trump gaat winnen,” zei hij, wijzend op stijgende waarden van bankaandelen en toegenomen activiteit in cryptomarkten als bewijs.

Hij voegde eraan toe dat gedereguleerde industrieën, die waarschijnlijk zouden profiteren van het beleid van Trump, beter presteren in afwachting van een mogelijke “rode veeg” in november.

Een overwinning van Trump zou volgens Druckenmiller waarschijnlijk gevolgd worden door een Republikeinse controle over beide kamers van het Congres, wat bedrijfsvriendelijke wetgeving zou stimuleren.

Een boost op korte termijn

Druckenmiller denkt dat als Trump de verkiezingen wint, de economie een kortetermijnboost van drie tot zes maanden kan krijgen. Hij merkte op dat het beleid van Trump op korte termijn een sterkere economische groei zou kunnen stimuleren, waarbij de Federal Reserve het monetaire beleid onder een Trump-regering anders zou benaderen.

Druckenmiller was echter kritisch over beide kandidaten en zei dat hij noch Trump noch vicepresident Kamala Harris zou steunen. Hij zei dat het beleid van Harris schadelijker is voor het bedrijfsleven, maar dat het gebrek aan “waardigheid” van Trump in het ambt voor hem persoonlijk een rode lijn was.

Bredere marktvooruitzichten

Druckenmiller, die kan bogen op een beleggingscarrière van drie decennia met een gemiddeld jaarlijks rendement van 30%, benadrukte dat de markten zich richten op de onmiddellijke gevolgen van een overwinning van Trump.

Hoewel hij het potentieel voor economische winst op de korte termijn erkende, blijft hij op zijn hoede voor de langetermijnimpact van het industriebeleid van beide kandidaten op het vrijemarktkapitalisme.

Druckenmiller benadrukte ook de waarschijnlijkheid van een rode veeg in het Congres en voorspelde dat een Republikeinse meerderheid beleid zou goedkeuren dat deregulering en marktgroei bevordert.

Hij plant zijn beleggingsstrategie rond dit scenario en verwacht dat sectoren zoals het bankwezen en crypto sterk zullen presteren als Trump de overwinning veiligstelt.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....