Geldstroom naar cryptofondsen bereikt $2,2 miljard door optimisme over Amerikaanse verkiezingen

469 totale weergaven
|

De instroom van kapitaal naar cryptofondsen heeft een nieuw hoogtepunt van $2,2 miljard bereikt. Deze stijging is voornamelijk te danken aan optimisme over de Amerikaanse verkiezingen, waarbij beleggers speculeren dat een mogelijke overwinning van de Republikeinen gunstig kan uitpakken voor de cryptomarkt.

In de Verenigde Staten was de toename het grootst met een instroom van $2,3 miljard, terwijl in andere delen van de wereld lichte uitstroom plaatsvond, vermoedelijk door winstnemingen. Dat meldt CoinShares.

Bitcoin profiteert

Bitcoin profiteerde het meest van deze kapitaalinjectie, met een instroom van $2,13 miljard, wat de recente prijsstijging verder ondersteunde. Ook short-Bitcoinproducten, die speculeren op een daling van de koers, zagen een toename van $12 miljoen – de grootste sinds maart 2024. Ethereum trok $58 miljoen aan, terwijl kleinere cryptomunten zoals Solana, Litecoin en XRP slechts bescheiden winsten noteerden. Daarentegen zagen fondsen die meerdere cryptomunten combineren een uitstroom van $5,3 miljoen, waarmee een einde kwam aan zeventien opeenvolgende weken van kapitaaltoevoer.

Het totaal beheerde vermogen in cryptofondsen nadert nu de grens van $100 miljard. Dit wordt mede gedreven door een toename in handelsvolumes van 30%. De sterke kapitaalinstroom in de VS wordt voornamelijk toegeschreven aan het vertrouwen dat de Republikeinen, bij een eventuele verkiezingsoverwinning, gunstiger zullen zijn voor de crypto-industrie.

Instroom

Naast deze belangrijke instroom in Bitcoin en Ethereum, laten andere altcoins een gemengd beeld zien. Solana registreerde een instroom van $24 miljoen, terwijl Litecoin en XRP kleinere bijdragen leverden van respectievelijk $4,5 miljoen en $3 miljoen. Deze cijfers onderstrepen de aanhoudende interesse van beleggers in zowel gevestigde als opkomende digitale activa.

Multi-assetproducten, die doorgaans als gediversifieerde beleggingsopties worden gezien, zagen daarentegen een uitstroom van $5,3 miljoen. Dit markeert een trendbreuk na zeventien opeenvolgende weken van instromen. Deze daling kan erop wijzen dat beleggers zich meer richten op individuele cryptoactiva, met name Bitcoin, als gevolg van de toenemende speculaties rond de Amerikaanse verkiezingen.

Handelsvolume en marktsentiment

CoinShares rapporteert dat het totale handelsvolume in digitale activa met 30% is toegenomen in vergelijking met de voorgaande maand. Dit wijst op een groeiende marktdynamiek, mede gedreven door de verkiezingsgerelateerde speculatie. Het beheerd vermogen in cryptofondsen nadert nu de psychologische grens van $100 miljard, een mijlpaal die het groeiende vertrouwen in de sector onderstreept.

Het huidige marktsentiment is grotendeels positief, vooral in de Verenigde Staten, waar beleggers vertrouwen hebben in de potentiële impact van de Amerikaanse verkiezingsresultaten. De Republikeinen worden gezien als beleidsmakers die de regulering van de cryptomarkt mogelijk versoepelen, wat een positieve impuls zou kunnen geven aan de markt. Dit optimisme wordt weerspiegeld in de sterke instroom van kapitaal, vooral naar Bitcoin.

Lees meer over:
Amerika

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...