Ethereum koers corrigeert na doorbraak: gaat ETH nog verder stijgen?

782 totale weergaven
Ethereum koers breekt door $2.700: gaat ETH nog verder stijgen? |

De Ethereum koers steeg kort boven $2.700 om vervolgens weer een kleine correctie te maken. Ruim een week geleden daalde de ETH koers onder $2.400, waardoor veel mensen twijfelden aan een snel herstel. Toch heeft Ethereum in de afgelopen week belangrijke weerstandsniveaus doorbroken, wat erop wijst dat de koers mogelijk nog verder kan stijgen.

Minder verkoopdruk voor Ethereum

Een belangrijke reden voor de recente koersstijging van Ethereum is dat er minder verkoopdruk lijkt te zijn. Dit wordt duidelijk uit de Ethereum Exchange Netflow, een indicator die laat zien hoeveel ETH naar en van exchanges stroomt. Volgens CryptoQuant is er zo’n 29.378 ETH, ter waarde van ongeveer $80 miljoen, van exchanges afgehaald. Dit betekent dat er minder ETH beschikbaar is voor verkoop, wat de verkoopdruk vermindert.

Ook op de derivatenmarkt is er minder volatiliteit, wat betekent dat handelaren minder risico lopen op liquidatie van hun posities. Deze combinatie van factoren creëert een gunstig klimaat voor een verdere stijging van de ETH koers.

Ethereum Exchange Netflow. Source: CryptoQuant

Whales blijven Ethereum kopen

Nog een positief signaal voor Ethereum is dat het aantal adressen met ETH ter waarde van $1 miljoen of meer blijft stijgen. Dit geeft aan dat zogenaamde “whales” – grote investeerders – meer ETH verzamelen, wat vaak wijst op vertrouwen in een verdere koersstijging. Wanneer deze investeerders verkopen, kan dat juist een teken zijn van een dalende koers, maar op dit moment lijkt er sprake van een accumulatie.

Volgens gegevens van Glassnode neemt het aantal van deze grote ETH houders toe, wat suggereert dat de Ethereum koers verdere dalingen kan vermijden.

Ethereum koers verwachting: Analisten voorspellen stijging

Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe deelt deze positieve verwachtingen, maar hij zegt wel dat Ethereum een belangrijk weerstandsniveau moet doorbreken bij $2.770. Als dit lukt, kan de koers volgens hem doorstijgen naar $3.000 en mogelijk zelfs $3.200. Van de Poppe zegt: “Als Ethereum door de weerstand van $2.770 breekt, kan de volgende stap $3.200 zijn.”

 

Technisch gezien heeft Ethereum onlangs een uitbraak gezien uit een symmetrische driehoek, een patroon dat vaak wijst op grote koersbewegingen. Wanneer de koers uit zo’n patroon uitbreekt, kan dit leiden tot een sterke stijging of daling, afhankelijk van de richting. In het geval van Ethereum wijst de uitbraak naar boven op een mogelijke verdere koersstijging.

De bulls moeten echter de $2.689 steun verdedigen om te voorkomen dat de koers terugvalt. Als er voldoende koopdruk ontstaat, kan Ethereum het volgende weerstandsniveau van $2.989 testen, wat de weg vrijmaakt voor een stijging naar $3.316.

Mocht Ethereum onder de $2.689 steun zakken, dan kan de koers dalen naar $2.471, wat de bullish verwachtingen teniet zou doen.

Lees meer over:
eth koersEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...