Meme crypto whale verplaatst 155 mln tokens – is DOGE koers klaar voor nieuwe bull run?

542 totale weergaven
dogecoin koers Meme crypto whale 155 miljoen tokens |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De cryptomarkt heeft flinke stijgingen gezien de afgelopen periode en mede daardoor zijn een aantal cryptomunten weer aan worstelen met de support en weerstandsniveaus. Gister was zo’n moment en een crypto whale heeft zijn kans gegrepen om een flinke portie DOGE-tokens van de Robinhood crypto exchange naar een onbekende wallet te verplaatsen.

Sinds recente uitspraken van Elon Musk o16ver Dogecoin, heeft de crypto weer veel aandacht weten te trekken en werd er een flinke stijging ingezet. Over de afgelopen week gezien, steeg de Dogecoin koers met maar liefst 24%. Dogecoin is de grootste meme coin, maar het staat met een market cap van $ 21,03 miljard ook op de achtste plek alle cryptocurrencies op de markt. 

Crypto whale verplaatst miljoenen DOGE-tokens

Een whale heeft handig gebruik van gemaakt van de recente stijgingen in combinatie met de corrigerende markt door meer dan 155 miljoen DOGE-tokens ter waarde van $ 21.654.369 te verplaatsen van de CEX Robinhood naar een onbekende wallet.

DOGE transactie details
DOGE-transactie details, bron: Whale Alert

Vele investeerders zien dit als een signaal om te gaan kopen, omdat dergelijke verschuivingen van whales de supply reduceert en daarmee de koers omhoog kan duwen. Daarnaast laat een whale hiermee ook zien vertrouwen te hebben in de asset.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Technische analyse van de Dogecoin koers

De Dogecoin koers in de afgelopen 24 uur gedaald met 1,68%, dit heeft ermee te maken dat alle crypto’s op dit moment gecorrigeerd worden vanwege de stijgingen van de afgelopen tijd. Zo steeg het in de afgelopen 7 dagen met 24,02% en over de afgelopen maand gezien steeg DOGE met 32,9%, ten opzicht van bijvoorbeeld Pepe Coin die met 28,5% steeg. Op het moment van schrijven handelt DOGE op $ 0,14250.

Als we naar de DOGE-trends van het afgelopen jaar kijken, dan zien we dat Dogecoin tijdens de rally’s in maart en april een aantal keren worstelde met het $ 0,015195 weerstandsniveau en ook nu biedt dit niveau de directe weerstand voor de coin. Vervolgens zal het $ 0,16222 punt mogelijk nog meer weerstand gaan bieden. Mocht het daar boven uitsteken, dan kan het de hoogtepunten uit de bull run van eerder dit jaar mogelijk gaan evenaren.

Dogecoin koers, TradingView
Dogecoin koers, bron: TradingView

Het is ook mogelijk dat de koers weer gaat dalen. Het $ 0,13715 punt biedt nu het directe support, gevolgd door $ 0,12805. Aan de Simple Moving Average (SMA) zien we echter dat de koers boven de 50-Day moving average (paarse lijn) beweegt, dit duidt op een bullish trend voor de coin.

Veelbelovende meme crypto met DOGE-achtige potentie

Dogecoin is de grootste meme crypto op de markt en mogelijk kan het in de komende tijd nog behoorlijk gaan stijgen, vooral als figuren als Elon Musk zo achter DOGE blijven staan. Het is daarentegen niet waarschijnlijk dat het ooit nog zo gaat stijgen als in het begin.

Als je baalt dat je de eerste koersexplosies van Dogecoin gemist hebt, dan kun je je pijlen misschien richten op andere meme coins zoals presale crypto’s. Deze zijn nog niet officieel op de markt, waardoor ze nog voor een goedkope prijs te kopen zijn en als ze eenmaal op de markt komen, dan zijn er nog grote stijgingen mogelijk.

Pepe Unchained – Het ecosysteem van de toekomst

Een belangrijke reden dat Dogecoin mogelijk zo groot is geworden, is vanwege het feit dat de coin gelanceerd werd met een eigen blockchain. Dit is niet gangbaar als het gaat om meme coins. Pepe Unchained ($PEPU) is na Dogecoin de eerste meme crypto die ook een eigen blockchain ontwikkeld heeft en de investeerders staan zowat in een rij om de coin te kopen voor $PEPU gelanceerd wordt op de exchanges.

De Pepe Chain is gebouwd op het netwerk van Ethereum, maar omzeilt alle issues op dit main netwerk. Zo zijn transacties bijvoorbeeld sneller, maar ook efficiënter en goedkoper. De blockchain komt met een eigen launch pad voor meme coin, een gedecentraliseerde exchange en een blockexplorer. Daarnaast zijn developers nu al welkom om op de blockchain te bouwen. Tijdens de presale kunnen ze hier zelfs $PEPU mee verdienen als de Pepe Council onder de indruk is.

Pepe Unchained heeft al maar liefst $ 21,5 miljoen opgehaald met het veelbelovende ecosysteem dat ze ontwikkelden. Investeerders wachten in spanning af wat er gaat gebeuren als de coin straks gelist wordt. In de tussentijd kun je nog met de presale meedoen. Op dit moment kost een $PEPU token $ 0,0115 per stuk, dus voor $ 57,50 heb je al 5000 $PEPU tokens. Wees er wel snel bij, want morgen zal de prijs weer hoger worden.

Crypto All-Stars – Alle meme coins op één plek staken

Dogecoin heeft dan misschien een eigen blockchain, maar het heeft geen staking platform. Om deze coin samen met andere meme crypto’s te staken, moet je van platform naar platform navigeren, omdat je niet alles op één plek kan staken, althans, tot nu toe dan. Crypto All-Stars ($STARS) heeft de MemeVault ontwikkeld waar verschillende meme coins van verschillende blockchains samen kan staken.

Onder de meme coins die welkom zijn in de MemeVault, valt dus Dogecoin, maar ook Floki Inu, Turbo Token, Based Brett, Pepe Coin en Shiba Inu kunnen hier gestaked worden. Uiteraard heeft het project ook de eigen native $STARS coin. Wie deze aanschaft en staked, kan tot wel drie keer zoveel staking rewards verwachten.

De staking rewards zijn op dit moment 586% en dit percentage wordt steeds lager omdat er vele investeerders interesse hebben in deze staking coin. Het project heeft dan ook al $ 2,6 miljoen opgehaald. Op dit moment kost een $STARS token $ 0,0015188 per stuk, dus wie graag 20.000 $STARS tokens wil, betaalt hier momenteel $ 30,376 voor.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
DOGEDogecoin

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...