Bear trap

Laten we eens kijken naar het concept van een bear trap, een scenario dat handelaren vaak verrast in volatiele markten zoals cryptocurrency.

Wat is een bear trap?

Een bear trap doet zich voor wanneer een financiële markt, inclusief de cryptocurrency markt, de indruk wekt dat de prijs van een actief daalt, wat handelaren aanzet tot verkopen of short-sellen in afwachting van verdere dalingen. De prijs van de activa keert echter onverwachts om, waardoor deze handelaren vast komen te zitten in verliezende posities terwijl de prijs weer aantrekt.

Bear traps komen vaak voor in volatiele markten, waar plotselinge verschuivingen in het sentiment of koopdruk snel neerwaartse trends kunnen omkeren, waardoor bearish traders vast komen te zitten in ongunstige posities.

Hoe een bear trap werkt

Bear traps zijn misleidende marktsignalen die ervoor zorgen dat traders de richting van de beweging van een activum verkeerd interpreteren. De val wordt gezet wanneer de markt een korte daling doormaakt en handelaren, in de overtuiging dat de daling zal aanhouden, handelen door short posities te verkopen of te openen. Maar in plaats van verder te dalen, stijgt de prijs snel, waardoor deze handelaren in de val trappen.

Bear traps worden vaak opgezet door grote marktspelers (walvissen) die het marktsentiment in hun voordeel manipuleren. Ze initiëren massale uitverkopen, waardoor de prijzen dalen, om vervolgens activa terug te kopen tegen een lagere prijs en de markt weer omhoog te stuwen.

Voorbeeld van een bear trap

Stel dat Bitcoin daalt van $ 60.000 naar $ 55.000 en onder een belangrijk steunniveau komt. Handelaren die een verdere daling verwachten, beginnen Bitcoin te verkopen of short te verkopen. Plotseling, door onverwacht positief nieuws of grote kooporders, stijgt de koers van Bitcoin weer naar $ 62.000.

Handelaren die short gingen of verkochten op $ 55.000 worden gedwongen om Bitcoin terug te kopen tegen een hogere prijs, wat leidt tot aanzienlijke verliezen, of komen in een verliezende positie terecht terwijl de prijs stijgt.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....