Bitcoin steeg ruim 1.000% sinds eerste BTC-tweet Elon Musk

706 totale weergaven
Elon Musk waarschuwt voor val Amerikaanse economie- Bitcoin als redding? |

Zes jaar geleden liet Elon Musk voor het eerst van zich horen over bitcoin op social media. Destijds handelde de bitcoin koers op 6.400 dollar en zaten we volop in een bearmarkt die tot 2020 zou duren. Op 23 oktober 2018 reageerde hij met “Wanna buy some Bitcoin?” onder een tweet van Vicente Silveira.

Geen onmiddellijk succes

Na de tweet van Elon Musk schoot de bitcoin koers niet meteen naar de maan. Dat zou nog een lange tijd duren. Sterker nog, na dit bericht viel de koers nog 3.000 dollar naar beneden in de weken die daarop volgden.

Inmiddels zijn we dus zes jaar verder en staat de bitcoin koers 1.000% hoger dan op het moment van zijn eerste tweet. Vandaag de dag staat er immers een bitcoin koers van 67.000 dollar op de borden.

Bitcoin-journalist Pete Rizzo kon het bericht van Elon Musk in ieder geval wel waarderen. Hij laat zien dat mensen die naar het “advies” van de tech-miljardair hebben geluisterd nu een winst van 1.000% mogen opschrijven.

In maart bereikte bitcoin zelfs zijn voorlopige all-time high van 73.750 dollar, wat een stijging van 1.052% markeert vanaf de tweet van Elon Musk.

Elon Musk en Bitcoin

Niet lang na zijn eigen tweet besloot Musk om ook met zijn bedrijven bitcoin te kopen. Zo kocht hij met Tesla en SpaceX bitcoin. Op het moment van schrijven hebben allebei die bedrijven nog voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin op de balans staan.

Ook accepteerde Tesla heel kort bitcoin-betalingen, maar daar kwam na enkele weken een einde aan vanwege bedenkingen van het bedrijf over de impact van mining op klimaatverandering.

Tot op de dag van vandaag bezit het echter een significante portie aan bitcoin. In totaal gaat het om 9.720 stuks, die een waarde dragen van 696,479 miljoen dollar. De bitcoin koers staat inmiddels bijna twee keer zo hoog als op het moment dat Tesla hun digitale munten kocht.

Volgens bitcointreasuries staat er voor Tesla een stijging van 1,93x op de borden. Daarmee doen ze het zelfs beter dan de 1,71x die MicroStrategy tot nu toe mag opschrijven met hun bitcoin.

Al bleef MicroStrategy natuurlijk wel kopen de afgelopen jaren, en heeft Tesla sinds de eerste aankoop in 2021 alleen maar verkocht.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....