Paul Tudor Jones gaat long op Bitcoin en goud omdat ‘alle wegen naar inflatie leiden’

629 totale weergaven
bitcoin goud koers wall street |

Miljardair en hedgefonds-veteraan Paul Tudor Jones gaat long op Bitcoin, goud en grondstoffen nadat hij een ernstige waarschuwing gaf over inflatie. De fameuze investeerder zegt dat ” alle wegen naar inflatie leiden” in een interview met Andrew Sorkin van CNBC.

Paul Tudor Jones long op bitcoin en goud

Jones voegt daaraan toe dat hij long was op goud en Bitcoin, en verklaarde dat grondstoffen “belachelijk onderbezet” zijn. Met andere woorden: hij ziet koopkansen ook voor grondstoffen. “Ik heb waarschijnlijk een mandje van goud, Bitcoin, grondstoffen en de Nasdaq, zoiets. En ik heb nul vastrentende waarden.”

 

Bitcoiner Anthony Pompliano geeft commentaar op deze onthulling en grapt dat het “waarschijnlijk niets is.” “Paul Tudor Jones die long gaat op Bitcoin en goud spreekt boekdelen,” antwoordde het PiWhales-account aan zijn 514.000 volgers op X.

 

 

De goudprijs is dit jaar met 33% gestegen en handelt nu voor het eerst in de geschiedenis boven de $2.750. Ondertussen worden zilverprijzen nu verhandeld op hun hoogste niveau sinds 2012, met een stijging van meer dan 46% in 2024.

Jones legt uit dat inflatie zal plaatsvinden, ongeacht wat de centrale bank doet, omdat het land zijn schuld-naar-BBP-problemen moet aanpakken.

“Als we proberen de schuld-BBP-verhouding te stabiliseren, willen we het meest dovish monetaire beleid voeren dat we kunnen, zonder dat inflatie te veel een belasting voor de burgers wordt.”

De totale Amerikaanse publieke schuld als percentage van het bruto binnenlands product is momenteel 120%, volgens de Federal Reserve Bank van St. Louis.

Een hoge schuld-BBP-verhouding kan het vermogen van een land om op economische schokken te reageren beperken, het risico van wanbetaling verhogen en leiden tot hogere rentetarieven. Het kan ook leiden tot een vicieuze cirkel van schuld, inflatie en verminderd economisch groeipotentieel, wat uiteindelijk de langetermijnstabiliteit van de economie van het land bedreigt.

De Amerikaanse nationale schuld bedraagt momenteel een kolossale $35,7 biljoen en groeit exponentieel. De afgelopen vijf jaar is er maar liefst $12 biljoen aan toegevoegd.

Centrale banken zijn het niet eens

Echter, de centrale banken van de wereld en de meesters van het monetaire beleid zullen een ander beeld schetsen. In de World Economic Outlook-voorspelling op 22 oktober beweert het Internationaal Monetair Fonds dat “de strijd tegen inflatie grotendeels gewonnen is.”

De wereldwijde inflatie steeg tijdens de Covid-lockdowns, maar is sindsdien gedaald. Toch blijft het werkelijke inflatiepercentage, gemeten aan de steeds stijgende kosten van brandstof, voedsel, energie en nutsvoorzieningen voor gewone consumenten, in de meeste landen toenemen.

Paul Tudor Jones waarschuwde voor inflatie in 2022 en voorspelde dat de prijzen van Bitcoin en Ethereum zouden stijgen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...