Bitcoin Breakout or Fakeout? op naar de $70K?

107 totale weergaven
|

 

Hi, me again. Deze keer een korte update, het is tenslotte evenafwachten wat Bitcoin (BTC) gaat doen. We hebben de afgelopen dagen een interessante beweging gezien, met een poging om door de resistance te breken rond de $ 67.000, maar de vraag blijft: blijven we bullish of is dit een klassieke fake-out? Laten we erin duiken!

Wat gebeurde er vorige week?

Afgelopen week hebben we een sterke push gezien richting de $ 67.000, een niveau dat een stevige resistance vormt. Bulls toonden power en er was duidelijk wat momentum in de markt. Maar zoals je kunt zien in de chart, hebben we moeite gehad om verder door deze zone heen te breken. Bears kwamen opnieuw in actie, wat leidde tot een pullback rond de $ 66.000.

Bitcoin Price Chart Showing Key Resistance at $67,000 and Pullback Levels

 

Wat kunnen we nu verwachten?

Scenario 1 – Breakout and Continuation: Als we erin slagen om de resistance rond de $v67.000 te doorbreken met een stevige daily close boven dit niveau, dan kunnen we een continuum richting de volgende zone verwachten, ergens tussen de $v70.000 en $v72.500. Dit zou de bulls bevestiging geven dat de markt nog steeds bullish is, vooral als we een toename in volume zien tijdens de breakout.

Triggers for Bulls:

  • Duidelijke break boven de $ 67.000 met sterke volumeondersteuning.
  • Daily close boven de trendlijn en vervolgens gebruik van $ 67.000 als nieuwe support.

Bitcoin Bullish Scenario Projecting Breakout Above $67,000 Resistance and Potential Rally Towards $70,000

 

Scenario 2 – Fake-out en Correctie: Als de resistance standhoudt en de bulls er niet in slagen door te breken, zou een verdere correctie richting de support rond de $ 62.500 en $ 60.000 aan de orde kunnen zijn. Deze zones hebben in het verleden als sterke support gediend, maar het blijft belangrijk om in de gaten te houden of we daar een bounce kunnen verwachten of niet.

Triggers for Bears:

  • Pull back onder $ 66.000 met toegenomen sell pressure.
  • Zwakke bounce rond $ 62.500, wat kan wijzen op meer bearish momentum

Bitcoin Bearish Scenario Indicating Potential Price Rejection at Resistance and Decline Towards $62,000 Support Zone

 

Waar moet je op letten?

  1. Volume en Volatiliteit: Zoals altijd is volume de sleutel. Hoge volume tijdens een break duidt op vertrouwen van bulls. We zien momenteel wat twijfel in de markt, dus elke sterke beweging moet gepaard gaan met bevestigend volume.
  2. Trendlijnen en key-levels: Hou de resistance van $ 67.000 scherp in de gaten. Een break en retest boven deze zone kan bullish zijn, terwijl een duidelijke afwijzing kan leiden tot een grotere correctie.

Mijn take

Op dit moment blijf ik op de zijlijn wachten. We staan op een interessant punt, waarbij de markt moet beslissen of we een breakout zien of dat de resistance opnieuw standhoudt. Ik heb mijn orders klaar staan rond $ 62.500 in het geval van een correctie, maar ik blijf hoopvol voor een sterke break richting de $ 70.000.

Zoals altijd, stay sharp en vergeet niet als je meer vragen hebt, laat het me weten in de Discord channel!

Door: Nino van Gerwen

Nino is een ervaren technisch analist, trader en community builder met bijna een decennia aan ervaring in de Web 3 space. Met zijn achtergrond in front-end development en UX/UI, gecombineerd met een passie voor AI en Blockchain, brengt Nino een unieke en praktische benadering naar de tafel. Zijn ...