Bitcoin ETF’s zien weer kapitaal vertrekken na spectaculaire reeks

635 totale weergaven
bitcoin-exchange-traded-fund |

Het is vandaag een teleurstellende dag voor bitcoin (BTC). Niet alleen is de koers met enkele procenten gedaald tot onder de $ 67.000, ook de resultaten van de Amerikaanse bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) vallen tegen. De beursfondsen hebben gisteren weer eens kapitaal verloren, waardoor er een punt is gezet achter een van hun beste reeksen sinds de lancering in januari.

Bitcoin ETF’s verliezen $ 79,1 miljoen

Gegevens van Farside Investors laten zien dat de elf bitcoin-fondsen gisteren een totaal van $ 79,1 miljoen hebben zien vertrekken. Dit negatieve resultaat is volledig te danken aan het ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares. Dit fonds was namelijk de enige die werd geconfronteerd met een netto-uitstroom, en wel van $ 134,7 miljoen. Sinds de lancering heeft dit fonds nog niet zo’n groot verlies geleden als gisteren.

Zelfs Grayscale’s GBTC-fonds, dat al meer dan $ 20 miljard heeft verloren sinds de conversie naar een ETF, kon gisteren overeind blijven. Het beruchte fonds zag een instroom van $ 0, wat betekent dat er geen significant verschil was waar te nemen tussen de in- en uitstroom.

BlackRock’s IBIT-fonds presteerde gisteren het best met $ 43 miljoen aan nieuwe investeringen. Ook Fidelity’s FBTC-fonds en VanEck’s HODL-fonds eindigden in de plus, met instromen van respectievelijk $ 8,8 miljoen en $ 3,8 miljoen.

Het verlies van gisteren vormt een groot contrast met de indrukwekkende resultaten van vorige week. Gisteren kon je zelfs in het Bitcoin nieuws lezen dat vorige week de op één na beste week ooit was voor de bitcoin ETF’s met een indrukwekkende instroom van ruim $ 2,1 miljard.

Ook op de eerste dag van de huidige week werd een ijzersterke instroom van bijna $ 300 miljoen geregistreerd. Die dag liep de bitcoin koers echter tegen de muur op rond de $ 69.000. Sindsdien hebben de bears het weer voor het zeggen, en dat heeft nu ook zijn effect op de ETF’s.

Ook de BTC koers vangt klappen

Op maandag maakte bitcoin een scherpe crash van zo’n 3% tot nipt onder de $ 67.000. Bitcoin leek zich daarna staande te houden boven dit level, maar vanochtend heeft de koers zijn correctie nieuw leven ingeblazen. 

Rond $ 66.000 ligt een sterke steunzone voor bitcoin die vooralsnog een verdere daling weet te voorkomen. Of de bulls zich nu weer kunnen herpakken, is natuurlijk nog maar de vraag. Maar aangezien bitcoin zich nu in een opwaartse trend bevindt, lijkt de huidige daling weinig reden tot zorg te zijn. Het biedt de bulls juist de kans om zich opnieuw op te laden, zodat ze bij een volgende poging om $ 69.000 te doorbreken meer kans van slagen hebben.

Lees meer over:
BTCETF

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...