Technische analyse Solana: koersdoel $ 200 in zicht

585 totale weergaven
SOL koers stijgt met herstel van Solana-netwerkactiviteit |

Met een marktkapitalisatie van ruim $ 78 miljard blijft Solana een belangrijke munt binnen de cryptowereld.

Na een periode van zijwaartse bewegingen lijkt er nu sprake te zijn van een nieuwe opwaartse trend. In mijn vorige analyse van drie weken geleden benadrukte ik de weerstand rond $ 163,90 als een cruciaal niveau. Met de recente doorbraak boven deze weerstand is de grafiek van Solana technisch verbeterd, wat een bullish signaal afgeeft.

Daggrafiek Solana coin (SOL/USDT)

https://www.tradingview.com/x/Fmjxh0JL/

De afgelopen weken heeft Solana een interessante ontwikkeling laten zien. Sinds augustus vormde de koers meerdere toppen onder het niveau van $ 163,70, wat resulteerde in een belangrijke weerstand. Nu deze weerstand is doorbroken, is er een duidelijke technische verbetering opgetreden. Op de grafiek zien we ook een klassiek omkeerpatroon in de vorm van een omgekeerde “head & shoulders” bodemformatie. Dit patroon wordt vaak gezien als een indicatie van een mogelijke trendomkeer en een opwaartse beweging. De neklijn van dit patroon, gelegen rond $ 163,70, is inmiddels doorbroken, waarmee het omkeerpatroon is geactiveerd.

Om een koersdoel te berekenen, nemen we de afstand tussen het hoofd en de neklijn, wat ongeveer $ 40 bedraagt. Dit bedrag tellen we op bij het uitbraakniveau van $ 160, waardoor we een eerste koersdoel van $ 200 kunnen berekenen. Net boven dit niveau liggen de eerdere toppen die in maart werden gevormd rond $ 204,46 en $ 210,18. Deze niveaus vormen de belangrijkste hindernissen richting een hernieuwde test van de all-time high op $ 260,47. Een doorbraak boven de $ 210,18 zou het bullish scenario significant versterken en de mogelijkheid vergroten dat Solana uiteindelijk richting nieuwe hoogtepunten beweegt.

Om het positieve technische beeld intact te houden, mag Solana niet terugvallen onder de $ 160. Het is ook belangrijk dat de koers boven de 55-daagse en de 200-daagse EMA (exponentieel voortschrijdend gemiddelde) blijft. Deze voortschrijdende gemiddelden fungeren als dynamische steunniveaus en geven vaak aan of een opwaartse trend nog intact is. Een belangrijk steunniveau ligt vervolgens op $ 133, de bodem van begin oktober. Mocht de koers toch falen en onder deze zone vallen, dan ligt de volgende significante steun pas rond $ 120 en vervolgens bij $ 98,54. Deze niveaus kunnen mogelijk als vangnet dienen, mocht er een bearish scenario optreden.

Samenvattend bevinden we ons op een cruciaal punt voor Solana. De recente doorbraak boven de $ 163,90 en de vorming van een omgekeerde “head & shoulders” bodemformatie wijzen op sterke technische verbeteringen. Het eerste koersdoel ligt rond de $ 200, maar verdere stijgingen naar $ 210,18 en mogelijk zelfs de all-time high van $ 260,47 zijn zeker niet uitgesloten als de huidige trend zich voortzet. Aan de onderkant zijn de niveaus van $ 160 en $ 133 belangrijk om het positieve sentiment te behouden.

Door: Justin Blekemolen

Justin Blekemolen is een ervaren beleggingsspecialist met diepgaande kennis van de financiële markten. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met technische analyse en deelt zijn inzichten door middel van artikelen op Bitcoinmagazine.nl. Sinds 2018 informeert hij beleggers via het LYNX-Kennisportaal ...