Tesla bevestigt geen Bitcoin-verkoop ondanks recente bewegingen in de portemonnee

573 totale weergaven
|

 

Tesla’s recente Q3-rapport heeft bevestigd dat het bedrijf nog steeds al zijn Bitcoin-holdings behoudt, ondanks recente wallet-bewegingen die tot speculatie leidden binnen de cryptocurrency gemeenschap. De gegevens van het bedrijf, gepubliceerd op 23 oktober, onthullen dat het nog steeds 11.509 BTC bezit, met een waarde van ongeveer $772 miljoen.

Bewegingen in de portemonnee roepen vragen op

De bewegingen werden opgemerkt door blockchain analytics bedrijf Arkham Intelligence, dat meldde dat Tesla’s portemonnee, die eerder twee jaar inactief was geweest, 11.500 BTC had overgeboekt naar onbekende portemonnees.

Dit leidde tot geruchten dat Tesla zich zou kunnen voorbereiden op het liquideren van sommige of al zijn Bitcoin-activa. Het bedrijf verduidelijkte echter dat er geen Bitcoin is verkocht in Q3, waarbij Arkham aangaf dat de overdrachten deel uitmaakten van routinematige beveiligingsmaatregelen, bekend als “wallet rotations”.

Arkham Intelligence gaf verder aan dat de Bitcoin van Tesla nu verdeeld is over zeven verschillende wallets, die elk tussen de 1.100 en 2.200 BTC bevatten. Deze opzet is bedoeld om de veiligheid te verbeteren en de digitale activa van het bedrijf te beschermen.

De financiële resultaten van Tesla in Q3

Terwijl de cryptogemeenschap gerustgesteld was over Tesla’s Bitcoin, toonde het financiële rapport van het bedrijf een lichte daling in inkomsten. De omzet in Q3 bedroeg $25,18 miljard, een lichte daling ten opzichte van $ 25,5 miljard in het vorige kwartaal.

Ondanks de omzetdip steeg het netto-inkomen van Tesla aanzienlijk en kwam uit op $ 2,18 miljard, vergeleken met $ 1,5 miljard in het tweede kwartaal.

Tesla blijft een van de grootste bedrijven die Bitcoin bezitten en staat op de vierde plaats achter MicroStrategy, Marathon Digital en Riot Platforms. Sinds de eerste aankoop van Bitcoin ter waarde van $ 1,5 miljard in 2021 heeft Tesla het grootste deel van zijn digitale activa behouden, wat zijn aanhoudende vertrouwen in de cryptocurrency versterkt.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Tesla’s beslissing om zijn Bitcoin-aandelen te behouden, ondanks de marktschommelingen en portemonneebewegingen, duidt op een aanhoudend geloof in het langetermijnpotentieel van de cryptocurrency. Voor de bredere cryptogemeenschap is dit een geruststelling dat Tesla vasthoudt aan zijn Bitcoin-strategie, wat een positief vooruitzicht biedt voor de markt.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....