Deze cryptohandelaar verliest in enkele minuten $450.000 met deze memecoin

540 totale weergaven
crypto handelaar memecoin |

Een cryptohandelaar zette zwaar in op de nieuw gecreëerde ANT door Claude (ANT) memecoin. Maar deze trade eindigde in een groot drama, waarbij de belegger ruim $450.000 verloor in minder dan een uur.

Cryptohandelaar verliest $450.000 met memecoin

De transactie met betrekking tot Solana (SOL) is geregistreerd op Raydium, het geautomatiseerde marktmaker platform (AMM). Dan gaat het specifiek over het ANT/SOL handelspaar.

In deze transactie heeft de handelaar 3.396 SOL gekocht. Dat is omgerekend $587.000 om 14,7 miljoen ANT tokens te verwerven.

Echter, 40 minuten later verkocht dezelfde handelaar de gehele positie voor slechts 773 SOL, ter waarde van ongeveer $134.000, dat blijkt uit data van het on-chain analyseplatform Lookonchain.

Deze snelle verkoop resulteerde in een totaal verlies van 2.623 SOL, wat neerkomt op een verlies van ongeveer $454.000.

crypto handelaar memecoin

ANT, wat is het?

ANT trok aanvankelijk de aandacht van memecoin liefhebbers omdat het gebruik maakt van de hype rondom kunstmatige intelligentie tokens. Het is ook de eerste munt die op Solana is gelanceerd via de nieuwste Claude-functie van AnthropicAI, die de generatieve AI-technologie in staat stelt om de computer te gebruiken zoals mensen dat doen.

Interessant genoeg is dit niet de enige memecoin die gekoppeld is aan kunstmatige intelligentie. Ook de zogenaamde SLOP token trok veel interesse, voornamelijk vanwege het feit dat het ontstaan van deze munt is geïnitieerd door Namshub, een AI-agent gebouwd op de nieuwe botlaag van Glif door ontwikkelaar Fabian Stelzer.

De verliezen komen op een moment dat ANT een aanzienlijke verkoopgolf heeft meegemaakt. Hoewel er geen concrete aanleiding is voor deze neerwaartse trend, zijn memecoins zeer risicovol om in te handelen omdat ze zeer volatiel zien.

 

Groeiende interesse in meme coins

ANT behoort tot miljoenen memecoins die op de Solana blockchain zijn gecreëerd via het Pump Fun platform, dat een naadloos proces voor het creëren van crypto mogelijk maakt.

In dit opzicht zijn er memecoin enthousiastelingen ontstaan, die voortdurend op zoek zijn naar nieuw gecreëerde tokens te midden van een groeiende trend waarbij investeerders miljoenen verdienen met strategische investeringen.

Wat betreft Pump Fun is Goatseus Maximus (GOAT) een opvallende memecoin van het platform. De stijging van deze munt is gesteund door activiteit op sociale media en een kunstmatige intelligentie chatbot.

Als resultaat heeft GOAT miljonair-investeerders voortgebracht, terwijl anderen juist kansen hebben gemist door hun posities te vroeg te verkopen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...