Solana koers door weerstand: bulls zetten stijging voort naar $185

545 totale weergaven
Solana koers door weerstand: bulls zetten stijging voort naar $185 |

De Solana bulls hebben de afgelopen twee weken de markt stevig in handen genomen. Dit leidde ertoe dat veel handelaren dachten dat de Solana koers binnenkort zou dalen, wat resulteerde in een toename van shortposities. In plaats van een daling zette de stijging van SOL echter door, wat leidde tot miljoenen aan liquidaties van shortposities. Wat betekent dit voor de toekomst van de SOL koers?

Meer verkoopdruk en liquidaties bij Solana

In de afgelopen vijf dagen nam de verkoopdruk op SOL toe. Dit gebeurde nadat de koers in de voorgaande weken flink was gestegen, wat handelaren aanmoedigde om winst te nemen. Hierdoor waren er steeds meer handelaren die short gingen, in de hoop dat de koers zou dalen.

Volgens CoinGlass data zijn er in de laatste 24 uur meer dan $7 miljoen aan shortposities geliquideerd. Tijdens deze periode bestond 64,54% van de posities uit shorts.

Source: CoinGlass

De verhouding tussen long en short posities is flink gedaald sinds 20 september. De SOL long/short ratio ging van 1,05 naar 0,95, maar is in de laatste 22 uur weer gestegen naar 1,1. Dit wijst erop dat steeds meer handelaren weer longposities openen nu de koers zich herstelt.

Solana koers doorbreekt weerstandniveau

De SOL koers bereikte onlangs een kortetermijnweerstand rond de $161 en $163, maar de SOL bulls slaagden erin om dit niveau te doorbreken. De koers klom verder en ligt nu op $174. Dit niveau wordt als overbought beschouwd volgens de RSI-indicator, wat betekent dat de kans op meer verkoopdruk toeneemt.

Ondanks de overbought status is er nog steeds ruimte voor een verdere stijging van de SOL koers. Het volgende weerstandsniveau ligt rond de $185. De sterke koersstijging zorgde ook voor een short squeeze, waarbij veel shortposities snel werden geliquideerd. Dit werd versterkt door een stijging van de open interest, die in de afgelopen 24 uur naar $3,26 miljard klom. Dit niveau werd voor het laatst in april gezien.

Lees meer over:
sol koerssolana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...