Kan bitcoin de koers van $70.000 herpakken?

574 totale weergaven
|

Bitcoin lijkt weer te herstellen van de recente dalingen en tikte vannacht alweer bijna de 69.000 dollar aan. Is dit dan het moment waarop bitcoin terugschiet naar 70.000 dollar en wat hebben we daarvoor nodig?

Bitcoin op het punt van een grote uitbraak?

Als we de analisten van CryptoQuant mogen geloven, dan kan bitcoin weleens dichtbij een grote uitbraak zijn. Zij claimen echter dat alles afhangt van één belangrijke indicator die betrekking heeft op nieuwe investeerders.

Het gaat om de analyse van Avocado Onchain, die zich focust op de Unspent Transaction Outputs (UTXOs) en specifiek UTXOs die minder dan zes maanden oud zijn.

Een UTXO vertegenwoordigt een stukje onuitgegeven bitcoin. Op basis van de leeftijd van die onuitgegeven bitcoin kunnen we inzichten opdoen over het sentiment in de markt.

Bitcoin UTXO metric.

Volgens de analist is de daling van UTXOs van jonger dan zes maanden afgelopen, wat betekent dat de verkoopdruk van nieuwe investeerders afneemt.

In het verleden zorgde het einde van deze dalingen en het beginnen van een kleine stijging, zoals we dat nu ook zien, voor het begin van een nieuwe bullrun voor bitcoin.

De virtuele verliezen smelten weg

Daarnaast helpt het bitcoin natuurlijk dat met de prijsstijgingen de virtuele verliezen wegsmelten. Steeds meer investeerders staan virtueel in het groen, wat voor optimisme zorgt en dat kan nieuwe investeerders over de streep trekken om voor bitcoin te kiezen.

Bitcoin UTXO metric.

Volgens Avocado Onchain komen we ook op basis van de bovenstaande grafiek steeds dichter in de buurt van een uitbraak voor bitcoin, zoals we die ook in 2016 en 2020 zagen.

Is het dan eindelijk weer tijd om richting nieuwe all-time highs te stijgen voor bitcoin? Daar begint het steeds meer op te lijken, al hebben we dat natuurlijk eerder gedacht tijdens deze cyclus.

Wat dat betreft moeten we het eerst nog maar zien, voordat we de champagneflessen opnieuw te vroeg ontkurken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....