Topanalist is “turbo” bullish over Dogecoin

386 totale weergaven
Dogecoin koersdaling: wat betekent dit voor investeerders? |

Volgens de populaire analist Bluntz is Dogecoin “nog altijd turbo sterk.” Op basis van zijn grafieken lijkt de analist een koersexplosie van bijna 60% te voorspellen voor Dogecoin, waarmee de munt op een koers van ruim 0,22 dollar zou komen.

Image

Dogecoin naar de maan?

Op het moment van schrijven handelt Dogecoin op een koers van 0,1402 dollar. Wat dat betreft heeft de munt dus nog een behoorlijk stuk te stijgen voordat de koersdoelen van Bluntz worden bereikt.

Bluntz lijkt zich puur en alleen op technische analyse te baseren voor zijn uitspraken. “Dogecoin is de nieuwe mega large-cap marktleider. Je realiseert je dit momenteel misschien nog niet, maar dat zal binnenkort veranderen”, aldus de analist.

Waarom hij dat precies denkt is een raadsel, want hebben we de grap met die memecoins nu niet een beetje gehad? Iedereen weet dat er geen fundamentele waarde inzit, dus je zou verwachten dat de speculatie een keertje eindigt.

Op dit moment kent Dogecoin een market cap van ruim 20 miljard dollar. Ter illustratie: daarmee is Dogecoin bijna twee keer zo groot als ABN AMRO. Je zou zeggen dat daar iets niet helemaal klopt, toch?

Bullish over Solana

Naast Dogecoin is Bluntz ook bullish over Solana. Ondanks dat we recent wat dalingen zagen in de cryptomarkt, wist Solana zich redelijk staande te houden. De munt daalde maar heel licht en viel niet onder de grote weerstand die het recent wist te overwinnen op de dagelijkse grafiek.

Dat is volgens Bluntz een indicator van kracht voor Solana.

“De kans op een nep-uitbraak neemt met de dag af”, zo claimt Bluntz.

Image

Daarmee doelt hij erop dat de uitbraak boven de weerstandslijn op de hierboven afgebeelde dagelijkse grafiek “nep” zou zijn. Wat dus in steeds mindere mate het geval lijkt te zijn.

Solana handelt op het moment van schrijven op 173 dollar en is in de top 10 de best presterende munt van de afgelopen week. Over de laatste zeven dagen wist Solana met 13,86% te stijgen, terwijl de meeste andere munten lichtrode cijfers moesten opschrijven.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....