MANTRA lanceert mainnet om tokenisatie van RWA te stimuleren

615 totale weergaven
|

MANTRA lanceert haar mainnet, waardoor tokenisatie van real-world assets on-chain mogelijk wordt en de bruikbaarheid van haar OM token in het groeiende RWA-ecosysteem wordt vergroot.

MANTRA lanceert mainnet

MANTRA heeft haar mainnet gelanceerd, met als doel Real-World Assets (RWA’s) in de blockchain te brengen, wat een belangrijke stap markeert in de blockchain-technologie. Deze stap vergroot de bruikbaarheid van haar OM token, dat nu is gemigreerd van ERC-20 naar MANTRA Chain. Gebruikers kunnen nu het OM token inzetten en beloningen verdienen binnen het groeiende RWA-ecosysteem.

De lancering van MANTRA’s mainnet weerspiegelt de ambitie van het netwerk om een ​​belangrijke speler te worden in de tokenisatie van RWA. Door het OM token naar haar nieuwe blockchain te verplaatsen, stelt MANTRA gebruikers in staat deel te nemen aan toekomstige RWA drops, waardoor de betrokkenheid binnen het ecosysteem verder wordt vergroot.

Dit jaar was bijzonder positief voor het netwerk, aangezien het in 2024 meer dan $25 miljoen heeft opgehaald en een gestage groei van het OM token heeft gezien.

OM token daalt aanzienlijk

Ondanks de lancering op het mainnet is de prijs van het OM token aanzienlijk gedaald. Het kende de afgelopen 24 uur een sterke daling van 10% en wordt momenteel verhandeld tegen $1,27.

De RWA tokenisatie industrie is echter in betekenis blijven groeien, met een marktaandeel van 0,33% van de totale cryptomarkt en een totale marktkapitalisatie van $7,75 miljard. Binnen deze sector bekleedt MANTRA een prominente positie met een marktkapitalisatie van $1,2 miljard, op de voet gevolgd door concurrenten als ONDO.

Meer belangstelling voor RWA’s

De institutionele belangstelling voor RWA’s is toegenomen, nu steeds meer bedrijven op blockchain gebaseerde financiële producten onderzoeken. Legal & General, een grote pensioen- en vermogensbeheerder, heeft onlangs plannen aangekondigd om toe te treden tot het RWA-ecosysteem.

Als dit lukt, zouden ze zich aansluiten bij bedrijven als Ripple Labs, die al werken aan tokenized bonds en andere financiële instrumenten.

Andere financiële instellingen, zoals State Street, zijn ook begonnen te experimenteren met tokenized bonds en geldmarktfondsen, wat de bredere adoptie van blockchain-technologie binnen de institutionele financiën weerspiegelt. Deze ontwikkelingen benadrukken de groeiende erkenning van tokenisatie als een hulpmiddel om binnen traditionele financiële systemen te stroomlijnen en te innoveren.

Lees meer over:
MANTRARWA

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...