Wall Street gaat Satoshi voorbij in bitcoin bezit, analisten voorspellen koers van $200.000

585 totale weergaven
bitcoin Wall Street |

De Amerikaanse spot-fondsen op Wall Street bezitten momenteel samen ongeveer 967.459 bitcoin, waarbij BlackRock’s iShares Bitcoin Trust binnenkort 400.000 BTC in bezit zal hebben. Het is bijna even veel als bedenker Satoshi Nakamoto bezit. Ondertussen voorspellen analisten een koers van $200.000 per stuk.

Wall Street bezit bijna meer BTC dan Satoshi

Een Bitcoin ETF is een financieel product waarmee beleggers indirect in Bitcoin kunnen beleggen zonder dat ze de daadwerkelijke cryptocurrency hoeven te kopen of te bewaren.

De bezittingen van Amerikaanse spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) gaan na slechts tien maanden handelen de grens van één miljoen bitcoin overschrijden. Dit komt voornamelijk door de recente grote instroom in de fondsen terwijl de bitcoin (BTC) koers stijgt richting de Amerikaanse verkiezingen.

De ETF’s, die op 11 januari van dit jaar zijn gestart, bezitten momenteel ongeveer 967.459 bitcoin. Met een bescheiden voortzetting van de instroom zullen ze naar verwachting de grens van één miljoen binnen een paar weken overschrijden. Daarmee komen ze in de buurt van Satoshi Nakamoto, die volgens gegevens van Blockchain.com 1,1 miljoen BTC bezit.

Cryptobeurs Binance bezat op 1 oktober maar liefst 636.000 BTC, zoals vermeld in hun Proof of Reserves. Het is waarschijnlijk dat het merendeel van deze bezittingen niet voor de eigen rekening van de beurs is, maar eigendom is van hun klanten. BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) bezit momenteel 396.922 BTC namens klanten en staat daarmee op de derde plaats.

Nieuwe all-time high?

De interesse in de ETF’s – die eerder afnam vanwege maanden van vlakke of dalende koersacties – is weer toegenomen samen met bitcoin, die momenteel bijna een drie maanden hoogtepunt bereikt van net onder de $68.000. Vorige week zagen de fondsen de grootste dagelijkse instroom sinds begin juni, met een instroom van meer dan $555 miljoen op 14 oktober, volgens gegevens van Farside Investors. Het totale bedrag dat vorige week aan de fondsen werd toegevoegd was $2,1 miljard, het hoogste sinds maart.

Bitcoin is de afgelopen twee weken aan het stijgen als gevolg van verschillende factoren, waaronder mogelijk de ogenschijnlijke grotere kansen dat de cryptovriendelijke Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november wint.

Het zijn de analisten van Bernstein die enkele maanden geleden een koers van $200.000 voorspelden voor bitcoin. Maar op de korte termijn is er nog lang geen sprake van dergelijke hoge prijslevels. Volgens deze analist moet de koers eerst deze twee niveaus overwinnen om op weg te gaan naar een nieuw record. De koers zit nu nog ruim 8% af van het eerdere record van $73.000 in maart dit jaar.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF's

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...