Solana behaalt recordomzet uit netwerk: Waardoor wordt deze stijging veroorzaakt?

530 totale weergaven
|

Solana heeft de afgelopen dagen een aanzienlijke stijging gezien in de netwerkinkomsten, die op 23 oktober een record van $8,7 bereikten, gedreven door de groeiende activiteit op de blockchain en de toegenomen TVL. 

Solana breekt records

Solana heeft records gezet in zowel de blockchain- als gaming-industrie, waarbij recente ontwikkelingen de groeiende invloed van het netwerk in de schijnwerpers zetten. Het netwerk heeft een recordomzet gemaakt, waarbij op 23 oktober $8,7 miljoen gegenereerd werd.

In de tussentijd heeft game-ontwikkelaar Studio369 de migratie aangekondigd van haar mech-shooter MetalCore naar Solana om te profiteren van de snellere transacties.

Recordomzet van Solana

Solana is één van de grootste en toonaangevende Layer-1 blockchain netwerken, die keer op keer de aandacht weet te trekken. Ook deze keer is dat het geval met de recordbrekende netwerkinkomsten. Zo deelde Dan Smith, analist van Blockworks Research, op X (Twitter) hoe Solana $8,7 miljoen aan omzet gegenereerd had:

https://x.com/smyyguy/status/1849289864048504937

Dit bedrag vertegenwoordigt de totale inkomsten die uit verschillende bronnen worden gegenereerd, waaronder basisvergoedingen, prioriteitsvergoedingen en fooien. De stijging van de economische waarde wordt toegeschreven aan het snelgroeiende ecosysteem van Solana, dat een aanzienlijke groei heeft gekend in zowel de DeFi als NFT sectoren.

Aanzienlijke stijging in TVL

Ook de TVL (Total Value Locked) van Solana is aanzienlijk gestegen. Volgens gegevens van DeFiLlama is de TVL van Solana gestegen van minder dan $250 miljoen begin 2023 naar ruim $6,7 miljard op 24 oktober. Deze groei wordt toegeschreven aan de toenemende populariteit van op Solana gebaseerde DeFi protocollen, NFT marktplaatsen en andere dApps die bijdragen aan het stimuleren van gebruikersbetrokkenheid en investeringen in het netwerk.

Welke factoren dragen bij aan de stijging in netwerkactiviteit?

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de stijgende netwerkactiviteit van Solana. Eén van de belangrijkste factoren is de opkomst van memecoins bij op Solana gebaseerde platforms, zoals pump.fun en Moonshot. Deze platforms zijn enorm populair geworden onder handelaren, wat het transactievolume op het Solana netwerk enorm heeft doen stijgen.

Het enthousiasme voor memecoins heeft zich vertaald in hogere inkomsten uit prioriteitsvergoedingen en fooien, aangezien handelaren hun transacties proberen veilig te stellen tijdens perioden van netwerkcongestie.

Ook gedecentraliseerde exchanges op het Solana netwerk hebben een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van de blockchain. Zo heeft Raydium, een belangrijke exchange uit Solana, het Ethereum netwerk overtroffen in de 24-uursvergoedingen op 21 oktober, waarbij $3,4 miljoen gegenereerd werd, in vergelijking met de $3,35 miljoen van Ethereum.

Verder heeft de Web3 gaming sector hier ook een invloed op gehad, waarbij Studio369 het spel MetalCore naar Solana heeft gemigreerd, wat verdere activiteit op het netwerk heeft gestimuleerd.

Lees meer over:
netwerkactiviteitsolanaTVL

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...