Satoshi-Era Bitcoin whale keert terug met 169 Miljoen % winst

501 totale weergaven
|

Een mysterieuze Bitcoin-whale uit 2010 heeft na 14 jaar inactiviteit 50 BTC verplaatst. Dit ongebruikelijke voorbeeld van een Satoshi-era wallet die weer actief wordt, trekt veel aandacht binnen de cryptogemeenschap. De waarde van de Bitcoin in deze wallet steeg naar schatting met 169 miljoen procent, een enorme winst in vergelijking met de oorspronkelijke waarde.

Wat is een Satoshi-era whale?

Een “Satoshi-era” Bitcoin-whale verwijst naar wallets die hun BTC in de beginperiode van Bitcoin, rond 2009-2011, verwierven. Deze wallets, vaak slapend sinds het prille begin van Bitcoin, bevatten aanzienlijke hoeveelheden BTC, verworven tegen een fractie van de huidige waarde. Het heractiveren van zo’n wallet is zeldzaam, en het creëert doorgaans opschudding omdat het onzeker is wie er achter deze enorme wallet zit en waarom ze ineens weer actief worden.

De astronomische winst in perspectief

De betreffende wallet bevatte 50 BTC die, toen ze werden gemined, bijna waardeloos leken. Tegen de huidige koers heeft de Bitcoin in deze wallet echter een waarde van miljoenen, een stijging van maar liefst 169.358.650%. Deze astronomische winst benadrukt het potentieel van Bitcoin als langetermijnbelegging en hoe de waarde van deze cryptocurrency de afgelopen 14 jaar exponentieel is gegroeid.

Speculaties over de eigenaar en motieven

Het activeren van een dergelijke oude wallet roept veel vragen op. Sommige analisten speculeren dat de eigenaar mogelijk toegang heeft teruggekregen tot een verloren gewaande wallet, terwijl anderen geloven dat het een strategische zet kan zijn in de markt. Hoewel er geen directe impact op de koers van Bitcoin werd waargenomen, kan het heractiveren van oude wallets een signaal zijn voor veranderingen in marktsentiment.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSatoshiwhale

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...