Waarom zijn Microsoft aandeelhouders geïnteresseerd in Bitcoin?

580 totale weergaven
|

Zoals we in eerder cryptonieuws benoemden gaan Microsoft aandeelhouders in december stemmen over potentiële bitcoin aankopen voor het bedrijf, maar waarom zijn ze hierin geïnteresseerd?

Microsoft wil mogelijk bitcoin opnemen

Microsoft is van plan om in december te stemmen over de balans van het bedrijf, die ze mogelijk willen diversifiëren door Bitcoin op te nemen in de balans van het bedrijf. Deze ontwikkeling heeft grote interesse getrokken van de cryptogemeenschap, aangezien Microsoft als één van de grootste beursgenoteerde bedrijven een grote invloed kan hebben op de markt.

Voor de cryptomarkt klinkt het direct heel positief, wat het natuurlijk ook kan zijn, maar het is voor velen onduidelijk wat Microsoft hier zelf uit kan halen.

Oprichter van Professional Capital Management legt uit

De oprichter en CEO van Professional Capital Management, Anthony Pompliano, heeft in een bericht op X (Twitter) gereageerd op het nieuws, waarbij hij de overweging van Microsoft uitlegt:


Hierin laat Pompliano weten hoe de overweging van Microsoft wordt aangedreven door de bredere erkenning dat het aanhouden van contant geld in de vorm van dollars op de lange termijn mogelijk niet duurzaam is. Zo liet hij weten:

“De digitale waardeopslag zal steeds meer ingang vinden bij degenen die hun zuurverdiende economische waarde willen behouden.”

Door de stijgende zorgen over inflatie in de Verenigde Staten kiezen steeds meer bedrijven om te investeren in activa die hun waarde behouden, of zelfs stijgen in waarde. Hierbij is Bitcoin een enorm populaire keuze, aangezien het rendement enorm is.

Groot potentieel voor Microsoft en Bitcoin

Het opnemen van Bitcoin in de balans bij Microsoft zou zowel een grote vooruitgang zijn voor Microsoft als voor Bitcoin. Als het op twee na grootste bedrijf ter wereld heeft Microsoft de juiste middelen om in de voetsporen te treden van grote institutionele Bitcoin holders, zoals MicroStrategy.

Voor Bitcoin zou het ook een grote factor zijn voor groei. De adoptie van Bitcoin door het op twee na grootste beursgenoteerde bedrijf zou kunnen betekenen dat er een grotere golf aan institutionele investeerders aankomt die zich wagen op de cryptomarkt.

Onduidelijkheid over de keuze

Ondanks dat bekend is gemaakt dat Microsoft gaat stemmen over het opnemen van Bitcoin, is het nog niet duidelijk of ze dit daadwerkelijk gaan doen. Het bestuur van het bedrijf heeft officieel aanbevolen om tegen het initiatief te stemmen, wat de kans een stuk minder groot maakt dat het doorgaat.

Lees meer over:
Bitcoin adoptieMicrosoft

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...