Cardano verliest top 10 positie: Gaat ADA koers verder dalen?

432 totale weergaven
ADA koers zakt hard: Cardano verliest top 10 positie |

De ADA koers daalde de afgelopen week met ongeveer 5%. Deze daling volgde op de Bitcoin koers die onder de $67.000 zakte, wat leidde tot een bearish stemming in de gehele crypto markt. Crypto analist en YouTuber Benjamin Cowen voorspelde in augustus 2023 al een zwakke periode voor ADA. Hij voorspelde dat de waarde van ADA zou dalen tot ongeveer 400 satoshis, iets wat toen werd gezien als te pessimistisch, maar nu toch lijkt uit te komen. Gaat de Cardano koers nog verder dalen?

Cardano verliest plek in de top 10 door daling ADA koers

Door de recente daling verloor ADA zijn positie als 10e grootste cryptovaluta. Volgens CoinMarketCap staat ADA nu op de 11e plaats, met een marktwaarde van $11,58 miljard en een koers van $0,3327. Vergeleken met het hoogtepunt van $3,10 in 2021, is ADA nu ruim 89% gedaald

Hogere handelsvolumes wijzen op verkoopdruk

De prijsdaling van ADA ging gepaard met een stijging in handelsvolume van 80,38%. Analisten zien dit als een teken dat veel handelaren ADA verkopen, wat wijst op afnemend vertrouwen in de korte termijn.

De bredere neerwaartse trend op de markt heeft ADA ook zwaar geraakt. Sinds oktober 2023 heeft ADA slechts een bescheiden groei van 13,95% gekend, terwijl het te maken heeft met technische uitdagingen en concurrentiedruk in de blockchainsector.

Cardano werkt aan decentralisatie

Ondanks de dalende koers blijft Cardano gefocust op zijn plannen om meer decentralisatie te bereiken. Met de komende Chang Hard Fork en Voltaire upgrade wil Cardano de governance verbeteren. Het Voltaire-tijdperk richt zich op het versterken van de rol van de gemeenschap in beslissingen, wat de aantrekkingskracht voor ontwikkelaars en gebruikers kan vergroten.

Toch tonen de technische indicatoren van ADA dat de markt voorlopig uitdagend blijft. De Relative Strength Index (RSI) voor ADA staat op 40,29, wat aangeeft dat de bears momenteel de koers beheersen. Daarnaast stuit ADA op weerstandsniveaus rond $0,37 en $0,40. Om te herstellen, moet de koopinteresse toenemen en moeten deze barrières worden doorbroken.

Het huidige ondersteuningsniveau voor ADA ligt tussen de $0,30 en $0,31, een prijsgebied dat voor het laatst in november 2023 werd getest. Als de verkoopdruk aanhoudt, zou ADA dit niveau opnieuw kunnen benaderen.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...