XRP koersupdate: Houdt de neerwaartse trend aan?

431 totale weergaven
|

XRP kampt met zwakke herstelsignalen, omdat technische indicatoren wijzen op een aanhoudende neerwaartse trend en een beperkt koopvertrouwen op de markt.

XRP vertoont zwak herstel

XRP vertoont tekenen van zwak herstel, waarbij de waarde de afgelopen maand is gedaald. De prijs is de afgelopen 30 dagen met meer dan 11% gedaald en technische indicatoren duiden erop dat de neerwaartse trend zich zou kunnen voortzetten.

De Relative Strength Index (RSI) staat op 38,93, volgens gegevens van Tradingview, wat aangeeft dat XRP zich in een neerwaartse trend bevindt, maar nog niet in het oversoldgebied. Dit suggereert dat er mogelijk nog ruimte is voor verdere prijsdalingen voordat er sterke steun wordt gevonden.

De RSI, een momentumindicator, varieert van 0 tot 100, waarbij waarden boven de 70 overbought niveaus aangeven en waarden onder de 30 overselled niveaus suggereren. De huidige RSI van XRP geeft aan dat de verkoopdruk aanhoudt, maar nog geen punt heeft bereikt waarop kopers waarschijnlijk zwaar zullen ingrijpen. Als gevolg hiervan blijft de mogelijkheid van een verdere neerwaartse beweging bestaan.

Positieve CMF

Ondertussen is de Chaikin Money Flow (CMF) indicator voor XRP positief op 0,11, volgens gegevens van Tradingview, wat enige koopinteresse weerspiegelt. Ondanks deze positieve CMF waarde heeft dit echter niet tot een duurzame prijsstijging geleid.

Een positieve CMF duidt op meer koop- dan verkoopdruk, maar dit is niet genoeg geweest om het marktsentiment voor XRP aanzienlijk opwaarts te doen verschuiven. De afgelopen maanden hebben we vergelijkbare patronen gezien, waarbij positieve CMF waarden zich niet hebben vertaald in substantiële winsten voor de cryptocurrency, wat erop wijst dat het beleggersvertrouwen nog steeds kwetsbaar is.

Wat kunnen we verwachten van XRP?

De huidige prijs van XRP handelt onder de Exponential Moving Averages (EMA’s), wat wijst op een aanhoudend bearish sentiment. De EMA lijnen wijzen naar beneden, waarbij de gemiddelden op de kortere termijn onder de gemiddelden op de langere termijn liggen, wat de dominantie van de verkoopdruk versterkt. Deze opzet suggereert dat er nog steeds een gebrek aan momentum is voor een krachtig herstel.

Er zijn belangrijke weerstandsniveaus aanwezig en als XRP weer opwaarts momentum wil krijgen, zou de token deze barrières moeten doorbreken. Positieve ontwikkelingen, zoals gunstige juridische uitkomsten of goedkeuring van een ETF, kunnen mogelijk helpen het sentiment te veranderen.

Als de daling echter aanhoudt, wordt verwacht dat de steunniveaus enige stabiliteit zullen bieden, hoewel er potentieel is voor een verdere prijscorrectie.

Onzekerheid voor XRP

XRP-houders blijven voorzichtig omdat de marktomstandigheden wijzen op de mogelijkheid van een correctie voordat er een ommekeer kan plaatsvinden. De vooruitzichten blijven onzeker en traders kijken uit naar tekenen die zouden kunnen duiden op een verschuiving in de huidige bearish trend.

Een significante verandering in het marktsentiment of belangrijk nieuws zou de sleutel kunnen zijn tot het omkeren van het huidige traject voor XRP.

Lees meer over:
XRP

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...