Bitcoin Open Interest bereikt all time high van $37 miljard te midden van prijsdalingen

469 totale weergaven
|

Bitcoin wordt geconfronteerd met aanzienlijke tegenslagen, terwijl de OI een ATH van $37 miljard bereikt, wat wijst op aanhoudend vertrouwen van beleggers en vertrouwen in de groei op de lange termijn van Bitcoin. 

OI bereikt ATH ondanks prijsdalingen

Bitcoin wordt de laatste tijd geconfronteerd met zware en langdurige liquidaties die in totaal $50 miljoen bedragen. Dit lijkt het resultaat te zijn van de gefaalde doorbraak boven de $70.000, wat aanzienlijke marktvolatiliteit benadrukt. Echter, dit neemt het vertrouwen van beleggers niet weg.

Ondanks de tegenslagen heeft de Open Interest (OI) van Bitcoin een All Time High (ATH) bereikt van $37,3 miljard. Dit markeert het aanhoudende beleggersvertrouwen in combinatie met geloof in de groei op de lange termijn van Bitcoin.

Bitcoin bulls lijken te verliezen

De afgelopen dagen heeft Bitcoin aanzienlijke liquidaties gezien, die eindelijk een beetje lijken te verminderen. Op 26 oktober had Bitcoin te maken met langdurige liquidaties die goed waren voor $50 miljoen, na een prijsdaling van 2%. Deze liquidaties markeren de grootste verliezen voor longtraders in de afgelopen twee weken.

De recente prijscorrectie van Bitcoin heeft het beleggerssentiment aanzienlijk beïnvloed, aangezien sommige traders de mogelijkheid van verdere dalingen af beginnen te wegen. Hierdoor lijken de bulls steeds meer terrein te verliezen tegen de bears.

Bitcoin blijft momentum behouden

Ondanks dat de bulls terrein lijken te verliezen, lijkt het macromomentum van Bitcoin juist heel sterk te zijn, waarbij de Open Interest een ATH heeft bereikt van $37,3 miljard, volgens gegevens van CoinGlass. Deze piek duidt op meer betrokkenheid van handelaren, aangezien er meer kapitaal naar Bitcoin stroomt, ondanks recente liquidaties.

De verhoogde Open Interest suggereert dat de recente volatiliteit van Bitcoin het vertrouwen van handelaren niet heeft geschaad. In plaats daarvan laat het juist zien dat zowel institutionele als particuliere beleggers Bitcoin steunen met een aanzienlijk kapitaal. Dit weerspiegelt het geloof in Bitcoin op de lange termijn.

Bitcoin prijsvoorspelling

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen $66.992, wat ongeveer 10% onder het ATH van $73.800 ligt. Op dit niveau nadert Bitcoin een mogelijke uitbraak uit een dalend wigpatroon, een technische opzet die vaak aan aanzienlijke prijsbewegingen voorafgaat. Het doorbreken van dit patroon kan Bitcoin kunnen positioneren voor een sterke rally richting de grens van $73.000.

Echter, Bitcoin worstelt nog met het bereiken van een duidelijke uitbraak, waardoor $67.000 een cruciaal ondersteuningsniveau is. Als deze steun niet vastgehouden kan worden, kan Bitcoin dalen naar $65.000, waardoor de verwachte uitbraak wordt vertraagd en bullish vooruitzichten in twijfel worden getrokken.

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...