Populaire beleggingsapp stopt ook bitcoin (BTC) in nieuw fonds

Het beursgenoteerde Raiz Invest uit Australië komt met een nieuw investeringsfonds voor particuliere beleggers op de proppen. Vijf procent van het fonds stroomt naar bitcoin (BTC). In hun thuisland zijn ze bekend van de gelijknamige beleggingsapp, waarmee je vanaf een klein bedrag al in een fonds kan participeren.

Dat vertelt George Lucas, CEO van Raiz Invest aan nieuwssite The Block. Naast bitcoin zit de rest van het fonds (95%) in aandelen, obligaties en cash.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”George Lucas”]’Binnen de allocatie neemt bitcoin de positie in van een alternatieve assetklasse’.[/penci_blockquote]

Gemini, van de gebroeders Winklevoss, treedt op als custodian van de fondsen.

Beleggingsapp Raiz

Raiz heeft groen licht ontvangen van de Australian Securities and Investment Commission (ASIC) om het fonds op de markt te brengen, zo meldt persbureau AFR.

Het beursgenoteerde Raiz, heeft circa $306 miljoen aan gelden onder beheer en heeft ruim 211.000 gebruikers, zo blijkt uit dit openbare document (PDF).

Raiz brengt in thuisland Australië een beleggingsapp op de markt. Beleggers kunnen vanaf 3,50 dollar in één van de zes fondsen te stappen. Je kunt via de app virtueel in een fonds stoppen door bijvoorbeeld het bedrag aan de kassa af te ronden. Al die kleine beetjes tellen als investering in de app.

Raiz brengt zes fondsen op de markt en het risicoprofiel daarvan varieert van ‘conservatief’ tot ‘agressief’.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...