Disclaimer
Wanneer je via affiliate links in onze content een aankoop doet, kunnen wij een commissie verdienen zonder extra kosten voor jou. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Waarom Robert Kiyosaki Bitcoin nog steeds boven de dollar kiest

Waarom Robert Kiyosaki Bitcoin boven de dollar kiest 915

 

Robert Kiyosaki, bekend van het boek Rich Dad Poor Dad, heeft opnieuw kritiek gegeven op het financiële systeem van de Verenigde Staten. Volgens hem is de Amerikaanse dollar een grotere scam dan Bitcoin. Dat schreef hij recent op X, waarbij hij toevoegde dat de Bitcoin koers een betere bescherming tegen inflatie zou kunnen zijn dan de dollar.

Waarom Kiyosaki Bitcoin ziet als betere keuze dan de dollar

Kiyosaki beschuldigt de Federal Reserve en de banken van corruptie en misleiding. Hij noemt centrale bankiers “banksters” en zegt dat ze steeds opnieuw geld krijgen van de overheid als ze verliezen maken. Volgens Kiyosaki is het systeem zo ingericht dat banken altijd winnen, terwijl gewone mensen de rekening betalen.

Op X vroeg Robert Kiyosaki of Bitcoin misschien een scam is. Maar hij gaf zelf meteen het antwoord: de echte scam is de Amerikaanse dollar. Hij zegt dat de Federal Reserve de waarde van de dollar steeds verder laat dalen door geld bij te drukken. Daardoor wordt sparen steeds minder waard.

Kiyosaki noemt Bitcoin een manier om je geld buiten het oude financiële systeem te bewaren. Wel waarschuwt hij voor Bitcoin ETF’s. Die worden beheerd door financiële instellingen, waardoor je minder controle hebt over je eigen Bitcoin. Volgens Kiyosaki is het slimmer om Bitcoin zelf te bewaren in een eigen wallet, net als goud en zilver.

Schommelingen in de Bitcoin koers ziet Kiyosaki als kans

Toen de Bitcoin koers op 27 februari daalde, noemde Kiyosaki dat juist een goed moment om meer te kopen. Hij zegt dat Bitcoin op dat moment “in de uitverkoop” was. Volgens hem is niet Bitcoin de oorzaak van financiële problemen, maar het traditionele banksysteem.

Kiyosaki verwijst vaak naar Gresham’s Law, een oude economische regel. Die zegt dat slecht geld (zoals de dollar) goed geld (zoals Bitcoin) uit de markt duwt. Mensen bewaren hun goede geld liever voor later.

Daarnaast noemt hij Metcalfe’s Law. Die wet zegt dat een netwerk meer waard wordt naarmate er meer mensen meedoen. Omdat steeds meer mensen Bitcoin gebruiken, denkt Kiyosaki dat de waarde op lange termijn blijft stijgen.

Kiyosaki vertrouwt ETF’s niet

Kiyosaki vindt dat mensen fysieke goudstaven, zilveren munten en zelf beheerde Bitcoin moeten kopen. Hij noemt ETF’s rond goud, zilver of Bitcoin “bankster producten”. Volgens hem geven ETF’s je geen echte controle en zijn ze onderdeel van het probleem.

Bij een financiële crisis bieden ETF’s volgens Kiyosaki geen echte bescherming, omdat banken die producten beheren. Alleen bezit dat je zelf vasthoudt, is volgens hem echt veilig.

Koop je crypto via Best Wallet

Best wallet is een topklasse crypto wallet waarmee je anoniem crypto kan kopen.
Met meer dan 60 chains gesupport kan je al je main crypto coins aanschaffen via Best Wallet.

Best wallet - betrouwbare en anonieme wallet

Best wallet - betrouwbare en anonieme wallet

  • Meer dan 60 chains beschikbaar voor alle crypto
  • Vroege toegang tot nieuwe projecten
  • Hoge staking belongingen
  • Lage transactiekosten
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.
Wij hanteren een strikt redactioneel beleid dat gericht is op feitelijke nauwkeurigheid, relevantie en onpartijdigheid. Onze content, gecreëerd door vooraanstaande experts uit de industrie, wordt nauwgezet beoordeeld door een team van ervaren redacteuren om te zorgen voor naleving van de hoogste normen in rapportage en publicatie.

Door: Dirk van Haaster

Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

Lees meer over bitcoin koersbtc koers
Array
(
    [0] => 215807
    [1] => 218092
    [2] => 218585
    [3] => 216389
    [4] => 217574
)