Disclaimer
Wanneer je via affiliate links in onze content een aankoop doet, kunnen wij een commissie verdienen zonder extra kosten voor jou. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Crypto Koude Oorlog: Hoe landen wereldwijd strijden om dominantie

Crypto Koude Oorlog: VS, India, Pakistan en Bhutan strijden 334

 

Er is een continue strijd tussen India, Pakistan, Bhutan en de Verenigde Staten (VS) als het gaat om crypto. Dit wordt ook wel de Koude Oorlog van crypto genoemd. Volgens een Economic Times (ET) rapport zijn er steeds meer landen die voor een strategische reserve kiezen. Dit gaat dan om een reserve rondom crypto, vaak Bitcoin (BTC). Er is een crypto push gaande tussen vele landen om de grootste binnen deze industrie te worden. Wat doen de landen op dit moment allemaal met crypto en welke gevolgen kan dit hebben voor deze industrie?

Pakistan zet in op crypto

De oprichter van Binance, Changpeng Zhao, stemde er weken geleden mee in om de Pakistan Crypto Council (PCC) te adviseren. Daarnaast ondertekende de president Asif Ali Zardari in begin juli een vordering tot oprichting van de Pakistan Virtual Asset Regulatory Authority (PVARA). Dit zorgt ervoor dat Pakistan licenties kan verlenen aan crypto entiteiten.

Op deze manier is Pakistan duidelijk aan het investeren in crypto, maar ze zorgen er ook voor dat ze geld winnen met Washington. Dit alles wijst erop dat er nog meer ingezet gaat worden in Pakistan op crypto.

Crypto Koude Oorlog: India lijkt achter te lopen

India heeft zijn standpunt rondom cryptocurrency nog niet verduidelijkt. Dit zorgt ervoor dat dit land op dit moment achter raakt op de andere landen die er wel voor vechten om groot te worden binnen de crypto wereld.

Er wordt gewaarschuwd dat er in India terrorismefinanciering kan plaatsvinden wanneer het land zijn standpunt niet bevestigt. Dit kan dus een gevaar opleveren voor India zelf, maar ook voor andere landen.

Tijdens een hoorzitting in mei vroeg het Hooggerechtshof waarom het Centrum geen duidelijk beleid had opgesteld. De Reserve Bank of India blijft sceptisch, waardoor ze tot op heden nog geen duidelijke standpunt naar buiten hebben gebracht.

Een Bitcoin reserve in Bhutan

Ook het land Bhutan zet op dit moment voorzichtig in op crypto. Als we kijken naar het rapport van de ET, dan heeft het land meer dan $ 1,3 miljoen aan Bitcoin (BTC) gewonnen. Dit gaat om bijna 40% van zijn bbp.

In Bhutan is Bitcoin een belangrijk onderdeel geworden van de uitgaven in het land. BTC financiert niet alleen toeristische projecten, maar ook salarisverhogingen voor ambtenaren en verschillende overheidsuitgaven. Dit alles zorgt er wel voor dat het land afhankelijk wordt van Bitcoin, wat weer gevaren met zich mee kan brengen.

De Verenigde Staten en crypto

Iedereen weet dat de Amerikaanse president Donald Trump inzet op crypto. Zo heeft de VS gestemd over de GENIUS-wet (Guiding and Establishing National Innovation for US Stablecoins) die goedgekeurd is. Deze wet focust zich op stablecoins zoals USD1 om de stablecoin juist te kunnen reguleren.

Het is al tijden bekend dat het de VS volledig inzet op crypto. Hierdoor wordt de VS gezien als de voorloper binnen deze industrie. Wel zorgt het ook voor zorgen binnen de VS. Er wordt beweerd dat Trump bepaalde beslissingen maakt, zodat hij hier zelf voordeel uithaalt.

Crypto Koude Oorlog: Kunnen cryptocurrency’s profiteren van internationale spanningen?

Het is wel duidelijk dat vele landen inzetten op cryptocurrency, vandaar dat het de crypto Koude Oorlog wordt genoemd. Steeds meer landen vinden het interessant op een Bitcoin reserve op te stellen of om in te zetten op stablecoins. Wel zorgt dit ervoor dat er internationale spanningen ontstaan, omdat de landen de grootste willen worden binnen de crypto industrie.

In zeker zin kunnen cryptocurrency’s, zoals BTC, hiervan profiteren. Hoe meer interesse en investeringen, hoe beter dit is voor de Bitcoin of altcoin koers. Op die manier is er meer vraag dan aanbod, wat ervoor zorgt dat de koersen omhoog kunnen gaan.

Het kan ook de andere kant op werken. Wanneer er teveel spanning ontstaan, kunnen overheden besluiten om zich terug te trekken. Dit kan dan weer een negatief effect hebben op de koersen. Voor handelaren is het daarom altijd verstandig om in tijden van spanningen op de koersen te letten.

Best wallet - betrouwbare en anonieme wallet

Best wallet - betrouwbare en anonieme wallet

  • Meer dan 60 chains beschikbaar voor alle crypto
  • Vroege toegang tot nieuwe projecten
  • Hoge staking belongingen
  • Lage transactiekosten
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.
Wij hanteren een strikt redactioneel beleid dat gericht is op feitelijke nauwkeurigheid, relevantie en onpartijdigheid. Onze content, gecreëerd door vooraanstaande experts uit de industrie, wordt nauwgezet beoordeeld door een team van ervaren redacteuren om te zorgen voor naleving van de hoogste normen in rapportage en publicatie.

Door: Jessy Zuidema

Jessy Zuidema is jaren geleden begonnen met schrijven. Op jonge leeftijd toonde ze al interesse in het creëren van spraakmakende teksten die andere mensen van de correcte informatie voorzien. Tegenwoordig focus Jessy zich op schrijven van onderwerpen binnen de crypto wereld. Hierdoor kan ze haar sc...

Lees meer over BhutanIndiaPakistanVS
Array
(
    [0] => 236458
    [1] => 234161
    [2] => 234978
    [3] => 234396
    [4] => 235992
)