Bitcoin (BTC) Update: Houdt de koers stand boven $22.000?

De bitcoin koers brak deze week nieuwe prijsrecords. De prijs schoot zelfs even boven $23.000 uit. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Is het tijd voor een kleine terugval?

Bitcoin op korte termijn

Op de 15 minuten chart brengen we de laatste stijging in kaart. Na zijn top op $23800 rond maakte de koers al 2 maal een lower high (LH). Dit is een teken van een mogelijke reversal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers moet boven $22.300 blijven om nogmaals een run omhoog te kunnen maken. Als het onder $22.300 zakt betekent het namelijk dat de koers ook een lower low (LL) maakt. Dit fenomeen is ook een bearish teken en laat zien dat de markt aan een retrace toe is.

Nogmaals 15 minuten.

Als we de elliott ABC correction indicator toepassen op de koers kunnen we nog een kleine stijging verwachten. Echter zal dit wel een stijging zijn die nogmaals een lower high zal gaan vormen.
Met de elliott ABC indicator maakt de koers na zijn top drie swing waves waarna de koers verder naar beneden zakt, vanaf punt C.

Dit komt vaak voor nadat de stijging daarvoor een 5 wave up maakte.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek kunnen we twee mogelijke prijsbewegingen zien.
1: of de koers daalt doormiddel van bovenstaand verhaal terug richting de 21 EMA indicator (groene lijn)
2: of de koers maakt een zijwaartse beweging totdat de 21 EMA indicator zelf terug komt richting de koers.

Op dit moment weten we natuurlijk nog niet welke beweging de koers aanhoudt.

Wel weten we dat wanneer de koers de 21 EMA lijn aanraakt er weer meer volume in de markt komt, of dat er juist volume uit de markt gaat waardoor een wederom grotere prijsbeweging op zijn plaats zal zijn.

CryptoTargets

De cryptomarkt is enorm bullish en actieve handelaren slaan hun slag. Wil jij ook mee profiteren van de stijgingen in de cryptomarkt? Dan kan jij de ervaren crypto analisten van CryptoTargets kopiëren.
Dagelijks trade je met ze mee en ontvang je exact dezelfde inkoop- en verkoopprijzen die zij hanteren.

Niet zeker of het wat voor jou is? Probeer het dan 14 dagen gratis uit! Neem een kijkje op de website van CryptoTargets.

De bitcoin prijs in euro: