Cryptobeurs FTX haalt $900 miljoen op, waarde bedrijf geschat op $18 miljard

583 totale weergaven
|

De Amerikaanse cryptobeurs FTX heeft in de serie-B financieringsronde maar liefst $900 miljoen opgehaald. Daarnaast wordt de totale waarde van het bedrijf ingeschat op $18 miljard.

FTX

FTX is slechts twee jaar geleden opgericht. Sinds 2019 is het handelsplatform uitgegroeid tot een van de meest bekende exchanges. Ze hebben ook enkele grote sponsordeals gesloten, met onder onder andere de Major League Baseball en E-Sports Team TSM.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf is nog lang niet klaar met groeien. Met de fondswerver hebben ze bij 60 investeerders geld opgehaald. Onder andere Softbank, Alan Howard en Paul Tudor Jones investeren in de beurs van Sam Bankman-Fried.

Naast deze drie bekende namen droegen ook Sequoia Capital, Paradigm, Lightspeed, Third Point en Izzy Englander een financieel steentje bij.

Nu de beurs $900 miljoen heeft opgehaald, wordt de waarde van FTX geschat op $18 miljard. Met de gigantische investering laten ze álle andere cryptobedrijven met gemak achter zich. Eerder was Circle van stablecoin USDC de koploper in het klassement van investeringen van venture capialists, met $440 miljoen.

Cryptobeurs FTX haalt $900 miljoen op, waarde bedrijf geschat op $18 miljard

Nieuwe producten ontwikkelen

CEO Sam bankman-Fried is met z'n nog maar 29 jaar een opvallende verschijning in de industrie. Hij is blij met het nieuws:

"Uiteindelijk ben ik er behoorlijk opgewonden. Het duurde enige tijd om de visie van het bedrijf uit te leggen aan enkele investeerders die niet uit de cryptomarkt komen. Maar het bedrijfsmodel is vrij eenvoudig."

FTX haalt haar inkomsten uit de commissies de ze vragen op de handel van cryptocurrency's. Ze zijn uit aan het breiden naar andere sectoren, waaronder die van aandelen, commodities en derivatencontracten. Naar verluidt verwerkten ze deze maand tot nu toe $19,3 miljard aan handelsvolumes.

Met het geld dat is opgehaald wil FTX het bedrijf uitbreiden door white-label software aan te bieden. Bankman-Fried ziet neo-banken en betaalproviders als potentiële klanten.

Cryptobeurs FTX haalt $900 miljoen op, waarde bedrijf geschat op $18 miljard

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
beursBitcoin nieuwsFTX