Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC heeft meer dan 100 miljoen gebruikers’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Gibraltar Stock Exchange noteert een Canadese Bitcoin ETF

De Gibraltar Stock Exchange heeft een Canadese Bitcoin exchange-traded fund (ETF) genoteerd. Het financiële product richt zich op institutionele investeerders in Europa. Dat meldt BTC Times.

Het gaat om de ETF van Canadese vermogensbeheerder 3iQ. De ETF werd voor het eerst aangeboden op de Toronto Stock Exchange (TXS).

Bitcoin (BTC) voorbij de 100 miljoen gebruikers

Volgens een onderzoek van de universiteit van Cambridge is Bitcoin voorbij de 100 miljoen gebruikers. De universiteit publiceerde nu al voor het derde jaar achtereen een onderzoek naar het gebruik van Bitcoin.

Het doel van het onderzoek is om de progressie van Bitcoin op dit gebied in kaart te brengen. Ook het aantal wallets is van 45 miljoen naar 191 miljoen toegenomen sinds ze voor het eerst hun onderzoek deden.

Het is lastig te zeggen hoeveel individuen er precies achter het totale aantal bitcoin wallet zitten. Maar de universiteit schat dat 90% van de gebruikers meer dan één adres heeft.

Bitcoin beurzen draaiden 169 miljard dollar volume in september

Bitcoin beurzen wereldwijd draaiden gezamenlijk een handelsvolume van 169 miljard dollar in de maand september. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van The Block.

De maand september stond in het teken van de koersdip. Op 1 september stond namelijk Bitcoin nog boven de $12.000. Om 4 september zelfs even onder de $10.000 te komen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...