Hedgefonds manager met vermogen van $5 miljard koopt Bitcoin als ‘hedge’ tegen inflatie

De bekende hedgefonds manager Paul Tudor Jones koopt Bitcoin (BTC) als ‘hedge’ tegen inflatie als gevolg van het massaal bijdrukken van dollars en euro’s.

Bitcoin (BTC) als ‘hedge’

Jones is oprichter en CEO van Tudor Investment Corporation, een investeringsfirma uit 1980 met $21 miljard onder beheer namens enkele tientallen klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Jones (65) begon zijn handelaarsloopbaan in de jaren zeventig in de katoen futures. Het waren de jaren na 1971, toen de Amerikaanse president Richard Nixon de goud standaard losliet.

In een recent marktrapport met de titel ‘The Great Monetary Inflation’ aan zijn clientèle schrijft Jones:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Bitcoin herinnert me aan goud, toen ik in 1976 begon met mijn handel. Je krijgt nu eenmaal het meeste rendement als je op het snelste paard wedt. Met het mes op de keel, kies ik voor Bitcoin in deze tijden’.[/penci_blockquote]

In zijn schrijven geeft hij openheid van zaken. Met zijn Tudor BVI fonds steekt hij geld in Bitcoin futures, een afgeleid beleggingsproduct van de ‘fysieke’ bitcoin.

De exposure is met een ‘enkel cijfer’ procentueel niet groot, maar in absolute zin gaat het al snel over miljoenen.

Daar waar investeerders als Warren Buffett en Mark Cuban Bitcoin wegzetten in de hoek van ‘criminaliteit’, heeft Jones blijkbaar het licht gezien. Maar wat is zijn beweegreden dan?

‘Great Monetary Inflation’

Het was de actuele Coronacrisis die hij dwong om zijn investeringsstrategie aan te passen. Hij voorziet dat fiat geld een periode van inflatie tegemoet gaat. Centrale banken kopen massaal staatsobligaties op, waarmee ze – binnen het fiatstelsel – nieuw geld kunnen creëren.

Zo zou er door centrale banken wereld sinds februari 3.900 miljard dollar aan fiat valuta zijn bijgedrukt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Dit gebeurt op een schaal en in een tempo wat ik als door de wol geverfde investeerder, nog niet meegemaakt heb. Ik ben sprakeloos’.[/penci_blockquote]

In de ogen van Jones zijn we getuige van de Great Monetary Inflation, de grootst mogelijke historische uitbreiding van de bestaande geldvoorraad wat zich ooit in de ontwikkelde wereld heeft voortgedaan.

Hoe me te wapenen tegen dit geweld en de toekomstige geldontwaarding? Diverse assets zoals goud, forex en aandelen passeerden de revue, voordat zijn oog viel op Bitcoin.

Bitcoin in 2017

Bitcoin is sinds Black Thursday aan een knappe opmars bezig. De prijs dipte op deze donderdag 12 maart plots naar $3.850, maar zit sindsdien in de lift. De koers schurkt tegen de $10.000 aan vlak voor de halving.

Jones heeft in 2017 voor het eerst in BTC geïnvesteerd en wist zijn inzet te verdubbelen vlakbij de top van $20.000. Drie jaar slaagt Bitcoin voor de test op basis van vier kenmerken: koopkracht, vertrouwen, liquiditeit en mobiliteit.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Ik ben geen ‘hard geld’ mens of een cryptogekkie. Maar het meest overtuigende argument om Bitcoin te bezitten is de digitalisering van geld, versneld door COVID-19′.[/penci_blockquote]

Volgens hem moeten ‘old school’ investeerders hun ‘old school’ principes buitenboord zetten. Het herstel van de economie gaat er na COVID-19 héél anders uitzien dan in de jaren na 2008. Hij ziet niet in hoe overheden en centrale banken hun schulden kunnen gaan aflossen.

Zodra de vraag naar producten en diensten sterk opdroogt de komende jaren, dan geraakt de wereldwijde economie in een recessie of zelfs een depressie zoals in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTChedgekoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...