Waarom Deze Bekende Analist Een Nieuwe All-Time High Rond Oktober 2025 Verwacht

2260 totale weergaven
crypto bull run

Een bekende crypto analist voorspelt een aanzienlijke stijging van de bitcoin prijs na het aankomende halvings evenement in april, waarbij het aanbod van nieuwe bitcoins gehalveerd wordt. Deze gebeurtenis heeft in het verleden geleid tot grote prijsbewegingen voor bitcoin, en de verwachting is dat dit weer zal gebeuren. De analist, Svenson, deelde zijn voorspellingen met zijn 71.700 YouTube-volgers, waarbij hij aangaf dat bitcoin mogelijk nieuwe recordhoogtes zal bereiken.

De invloed van de halvering op bitcoin’s toekomst

De halvering, die elke vier jaar plaatsvindt, verlaagt de beloningen voor miners met 50%, waardoor het aanbod van nieuwe bitcoins afneemt. Svenson denkt dat, gezien de geschiedenis en de positieve prestaties van de aandelenmarkt tijdens verkiezingsjaren, bitcoin een parabolische groei zou kunnen ervaren na de halvering.

Svenson versterkt zijn voorspelling door op te merken dat de aandelenmarkt doorgaans positief presteert tijdens verkiezingsjaren, wat de waarde van bitcoin verder zou kunnen opstuwen in een grote stijging na de halvering.

Hij suggereert dat de prijs van bitcoin voorbij de $100.000 kan gaan in december van deze cyclus, met een piek rond oktober 2025. Terugkijkend op de vorige halveringen in 2016 en 2020, merkt hij op dat het einde van deze 80-wekenperiode vaak het begin van berenmarkten aankondigt, wat suggereert dat een vergelijkbaar patroon zou kunnen volgen na de halvering in april 2024.

De redenen voor de stijging van bitcoin

Op het moment van spreken handelt bitcoin rond de $47.400. Deze toename valt samen met een groei in het aantal wallets van whales, die op het hoogste niveau zijn sinds november 2022, wat duidt op een aankoop van bitcoin door grote investeerders.

Verder is er een trend waarbij bitcoin miners hun bezittingen verkopen, waarbij miners meer dan 4.000 bitcoin, ter waarde van ongeveer $180 miljoen, naar exchanges hebben verplaatst op één dag. Dit is de grootste beweging sinds mei 2023. Dit heeft de reserves van de miners tot het laagste niveau sinds 2021 doen dalen.

Lees meer over:
All-time highkoersanalyse

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...