Bitcoin koers maakt crash naar $3.850 (-35%), diepste daling sinds 2013

De Bitcoin (BTC) koers is naar een nieuw dieptepunt gekelderd afgelopen nacht en tikte zelfs even $3.850 aan. De cryptomunt levert 35% in de afgelopen 24 uur in, de grootste procentuele daling sinds 2013.

De flashcrash van afgelopen donderdagochtend behoorde al tot de zes grootste dalingen ooit uit de historie van bitcoin, maar deze daling doet nog een schep bovenop.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meepraten over bitcoin? Kom gezellig langs op Telegram.

Bitcoin koers flashcrash naar $3.850, cryptomarkt kleurt dieprood

Begin dit jaar was de openingskoers $7.200, maar alle support levels bij $7.200, $6.500 en $5.000 zijn gebroken afgelopen nacht.

Met de duikeling naar $3.850 is zelfs even het laagste punt sinds 17 februari 2019 bereikt. De koers schommelt nu bij $5.000 en het is de vraag waar deze support kan vinden.

Zie de koersontwikkeling in de onderstaande grafiek van Coinpaprika.

Bitcoin koers maakt crash naar $3.850 (-35%), diepste daling sinds 2013

AEX, Dow Jones, S&P 500, Nasdaq en olie in het rood

Wederom paniek alom dus, dat veroorzaakt is door paniek op de financiële markten door het Coronavirus. Beleggers zijn op zoek naar liquiditeit en vluchten in cash. De AEX heeft donderdag afgesloten met de grootste daling sinds 1987, een daling van meer dan 10%.

Ook de Amerikaanse Dow Jones index viel naar 2,352.60 punten (-10%). De S&P 500 index daalde ook 9,5%. Verder liet Nasdaq ook een diepe daling zien van 9,4%.

Olieprijzen maken een vrije val door: een vat ruwe olie is nu 31 dollar op donderdag, een daling van 6% ten opzichte een dag eerder.

Steeds meer overheden en bedrijven zijn genoodzaakt maatregelen te treffen vanwege het Coronavirus. Ruim 135.000 mensen zijn besmet met COVID-19, circa 56.000 zijn daarvan genezen.

Zoals commentator Jonathan Ferro van Bloomberg het aardig samenvat:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]People are raising cash to meet redemptions and margin calls. Market liquidity is freezing up, people are struggling to trade. The buy the dip mentality has totally flipped.[/penci_blockquote]

Bitcoin Hodl Cursus: Leer je bitcoin veilig kopen, versturen en opslaan!

Dit negatieve “overall” marktsentiment treft ook de bitcoin – en cryptomarkt. Cryptovaluta over de hele linie laten dieprode cijfers zien. De grootste coin leveren allen ruim 30% in. Het zijn vooral paniekverkopen, die leiden tot deze diepe daling.

Bitcoin koers maakt crash naar $3.850 (-35%), diepste daling sinds 2013

Ook bitcoin kent de grootste procentuele daling sinds 2013, zo rekent Arcane Research voor.

Bitcoin koers maakt crash naar $3.850 (-35%), diepste daling sinds 2013

Gisteren daalde de cryptomunt met ruim 22%. Donderdag begon de koers met een koers van $7.800, maar duikelde al rond $6.000, terwijl analisten lang wezen op $7.200 al sterk support leven.

Een pijnlijke daling, zeker voor mensen die misschien net wat teveel van hun vermogen in bitcoin hebben zitten. Zelfs de eigenaar van een bitcoin adres van meer dan 10 jaar oud besloot vandaag toch maar eens de boel te verplaatsen.

Hoe nu verder? Dat moet de komende 24 uur duidelijk worden. Beleggersveteraan Peter Brandt denkt zelf aan $1.000 niveau.

Eerdere gerichtgeving (12 maart)

Uiteraard zijn er tal van reacties op de recente dalingen. We doen een rondje langs de velden. Een kleine greep uit het Twitter aanbod:

De analisten van Glassnode houden allerlei statistieken bij van bitcoin. Het sentiment in de markt is volgens hun ondertussen gedraaid naar de ‘fear zone’. Geen hele ingewikkelde conclusie als je de huidige marktbewegingen bekijkt.

De volatiliteit in een simpele grafiek in beeld gebracht. Het was stiekem een tijdje relatief rustig.

Alaniz is een bekende naam op bitcoin Twitter. Hij houdt zijn hart vast als we nog een stukje verder dalen.

Paniek op de markt. Volgens DonAlt een goed moment om even op adem te komen en niet te vroeg weer in te stappen.

Mensen die long gingen op bitcoin zijn flink wat geld verloren. Dat geldt ook voor CryptoOrca. Voor honderden miljoenen dollars aan posities geliquideerd.

Mike Dudas, oprichter van media outlet The Block, reageert ook op de prijsontwikkelingen.

Bitcoin maakte een gigantische duikvlucht naar beneden en herstelde vrijwel direct een flink percentage.

We gaan gewoon netjes een paar jaar terug in de (bitcoin) tijd. Waarom ook niet?

?s=20

Ook de traditionele markten reageren heftig.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...