Wall Street miljonair maakt overstap naar Bitcoin: ‘De nieuwe safe haven voor geld’

De Wall Street-veteraan George Ball heeft bitcoin (BTC) naar eigen zeggen verkeerd ingeschat: “Ik heb dit nog nooit gezegd, maar ik was altijd een tegenstander van blockchain en bitcoin, maar de regering kan de markt niet voor eeuwig stimuleren.”

Bitcoin

Ball is al jaren actief in het wereldje van Wall Street. Eerst als CEO van Prudential Securities en momenteel als bestuurslid van de financiële dienstverlener genaamd Sanders Morris Harris.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ball ziet bitcoin als veilige haven voor de toekomst én voor de korte termijn. In gesprek met Reuters noemt hij specifiek de groep mensen die opzoek zijn naar alternatieve investeringen buiten de traditionele zaken zoals aandelen.

Tegenstander

Hij geeft aan dat hij eerst tegen het idee van bitcoin was. Maar met de huidige ingrepen van de Amerikaanse overheid en de centrale bank in de (wereld)economie komt hij tot een andere conclusie.

Ball: ”De stortvloed aan liquiditeit stopt vroeg of laat, de overheid moet gaan betalen voor de huidige stimulatie.” Hij vraagt zich hardop weg wat de Amerikanen gaan doen: ”Gaan ze de belastingen verhogen of niet? Gaan ze geld printen?”

Hij voorziet grote problemen voor de economie als Amerika dit doet: ”De erg rijke investeerder of handelaar stapt waarschijnlijk over naar bitcoin of zoiets.”

Aantrekkelijk

Bitcoin kan volgens de Wall Street-veteraan interessant zijn als lange termijn investering, maar ook als korte termijn investering. De reden is volgens Ball duidelijk: ”Mensen willen iets dat niet ondermijnt kan worden door de regering.”

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...